Friss topikok

  • : @igaz_ember: "mert az afgán népet Nagy Sándor óta mindenki támadja" Nagy Sándor korában még nem... (2016.11.20. 19:14) Az „afgán szamuráj”
  • Don Gó: A zsidó nem ember, hanem a sátán földi helytartója. (2016.01.18. 16:23) Zsidó bosszúállók
  • : @fehérfarkas: Általában szeretem a kommentjeidet, mert sokat lehet belőle informálódni a Közel-Kel... (2015.07.26. 17:50) A világ 10 legveszélyesebb országa
  • bealina: Szerintem a férfiak hatalmi rivalizálása okozza ezt a csonkítást.A férfi csiklója a makkja,a barla... (2015.05.24. 20:51) Minden nő rémálma?
  • Gringo: @Attila F: Ez a nőkről szóló rész nagyon jó! Ellopom, és ha haveri körben vitatkozunk, (mivelhogy ... (2014.12.21. 00:12) Húsz éves a szabadság Dél-Afrikában – 1. rész

Címkék

Adolf Hitler (1) Afganisztán (2) AIDS (1) Alekszandr Litvinyenko (1) állampolgárság (2) animiszmus (1) arab-izraeli háború (4) arányos elosztás (2) bandák (2) bevándorlás (1) bolsevikek (2) bombázás (1) Borisz Berezovszkij (1) börtön (1) bosszúállók (1) bűnözés (1) bűnszövetkezet (1) Csád (1) család (3) Délvidék (1) drog (3) egészségügy (1) éhezés (1) éhínség (1) Elektronikus hadviselés (1) emberi jogok (6) ENSZ (5) erősen limitált jogok (1) esélyegyenlőség (4) etióp-zsidók (1) etnikai tisztogatás (3) etnikum (1) Európa (3) Európai Bizottság (1) felderítés (1) férfi (1) földgáz (1) fürtös bomba (1) Gáza (2) globális piacgazdaság (1) gyerekek (2) háború (2) Haiti (1) halál (1) Hezbollah (3) Hideg napok (1) HIV (1) holokauszt (3) Hruscsov (1) humántőke (1) ideológiák (1) internacionalizmus (1) intolerancia (4) ipar (1) iszlám (1) Izrael (5) izrael (1) Jemen (1) Josip Broz Tito (1) kazettás bomba (1) Kibera (1) kisebbségek (1) kiszolgáltatottság (7) kitoloncolás (2) klánok (1) kommunizmus (3) koncentrációs tábor (1) Kongó (1) környezetszennyezés (1) Krím (1) Krím félsziget (1) Laosz (1) lázadás (2) lehallgatás (1) letartóztatás (1) Libanon (1) magyargyűlölet (1) második világháború (1) megaláztatás (1) mentális betegségek (2) migráció (1) Mihail Hodorkovszkij (1) Moszad (2) munkanélküliség (2) nácik (2) NATO (1) népírtás (1) (2) nyomornegyed (7) Nyugat-Afrika (2) oktatás (1) oligarcha (2) Oroszország (3) orosz medve (2) Pakisztán (3) polgárháború (5) poligámia (1) prostitucíó (1) Putyin (3) rakétatámadás (1) rasszizmus (2) Roman Abramovics (1) segély (1) síita (2) spiritualizmus (1) stigmák (5) suicid (1) szegénységi küszöb (3) szexi (1) szexualitás (1) Szíria (1) szociológia (1) Szomália (1) Sztálin (1) Szudán (1) tálib (2) társadalom (7) temetés (1) természetgyógyász (1) terrorizmus (3) tévhitek (1) többférjűség (1) többnejűség (1) tolerancia (2) történelem (6) travellerek (1) Trianon (2) tudás (2) túlnépesedés (1) Uganda (1) Ukrajna (3) USA (4) Venezuela (1) vérengzés (1) zsidó (2) zsidók (3) zsidó brigádok (1) Címkefelhő

Világpolitika

Blogunkban szeretnénk rávilágítani a világ érdekes eseményeire, és az azok mögött megbúvó összefüggésekre és igazságokra.

"A tiszteletlenség a szabadság bajnoka, ha nem egyetlen védelmezője." Mark Twain

2014.05.18. 11:15 Vilagpolitika

Minden nő rémálma?

A genitális megcsonkítás

 

FIGYELEM! FELKAVARÓ TARTALOM!

Évente hárommillió nő és kislány esik át nemi szerv csonkításon (Female Genital Mutilation – FGM), azaz női körülmetélésen. A nemzetközi jog szerint a procedúra a nők és gyerekek elleni erőszak, illetve diszkrimináció egyik formája, mely nehezíti a társadalomba való fizikai és mentális integrációjukat, komoly fájdalmakat okoz és extrém esetben halálhoz is vezethet. Miért ragaszkodnak mégis bizonyos közösségek ehhez, a nyugati szemmel kegyetlen és értelmetlen szokáshoz? 

-kb-

A női genitális csonkítás egy gyűjtő fogalom, amit az orvosi indok nélkül végzett női nemi szerv teljes, vagy részleges eltávolítására alkalmaznak. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai szerint a női körülmetélésnek négy fő kategóriáját különböztethetjük meg:

1. a klitorisz részbeni, vagy teljes eltávolítása;

2. a csikló és a szeméremajak eltávolítása;

3. a bemeneti nyílás szűkítése– a folyamat során a szeméremajkakat úgy varrják össze, hogy csak a menstruáció és a vizelet elhagyására van lehetőség. (A nászéjszakán ezt a férj felnyitja, hogy meggyőződjön felesége szüzességéről.)

4. Egyéb: minden olyan fájdalmas procedúra, amikor különböző orvosi okok nélkül végzik a beavatkozást (a nemi szerven való bemetszés, átszúrás, kiégetés, stb.).

Mint látható, a különböző kategóriák között létezik átmenet, sokszor maguk az alanyok sem mindig tudják, hogy épp a procedúra melyik típusát végzik el rajtuk.

Túl sokan, túl korán

A WHO becslései szerint, a világon mintegy 100-140 millió nő és lánygyermek esett át a genitális csonkítás valamelyik fajtáján. Az afrikai kontinensen évente három millió nőnél és gyereknél avatkoznak be. Jelenleg 28 államban (27 afrikai ország, és Jemen) gyakorolják bizonyítottan az FGM intézményét. Feltételezhetően Gázában, Ománban, Jordániában, illetve az iraki kurd területeken is volt már rá példa, illetve bizonyos indiai, malajziai és indonéziai közösségeken belül is előfordul, hogy levágják a nők nemi szervét. Leggyakrabban a 15 és 49 év közötti nőkön végzik el a genitális megcsonkítást, de nem ritka, hogy a lányok már 5 éves koruk előtt átesnek rajta.

 A legsötétebb színnel jelölt területeken bizonyítottan gyakorolják a genitális csonkítást, a legvilágosabb részeken biztosan nem. A kettő közötti árnyalat azt jelzi, hogy feltételezhetően szokásban van az FGM, de nincsenek pontos adatok. Forrás: UNICEF

fgm.jpg

 

 A művelet (nem pénzben mérhető) horrorisztikus ára

Hagyományosan a genitális csonkítást borotvapengével, vagy késsel végzik, és jellemzően nem használnak érzéstelenítő szert. Az esetek 18%-ánál gondoskodnak egészségügyi felszerelésről, úgy mint sebészeti olló és érzéstelenítő. Az FGM bármelyik formája azonnali fájdalmat és vérzést okoz, ezen felül súlyos fertőzési kockázattal jár. Egy WHO által levezényelt kutatás során 28 000 megcsonkításon átesett terhes nőt vizsgáltak, hat afrikai országban. Mindegyiknél azt tapasztalták, hogy több esély van a szülés körüli komplikációra (pl. a szülésutáni vérzés). Ezeknél az eseteknél a csecsemőhalandóság kockázata is nagyobb.

Azoknál a nőknél, akik átestek a csonkításon, másfélszer nagyobb az esélye, hogy fájdalom lép fel szexuális közösülés közben, és kétszer kevesebb, hogy éreznek szexuális kielégülést, mint azoknál, akiket nem metéltek körül.

 genital1.jpg

Az egészségügyi kockázatok rövid, illetve hosszútávon várható következményei. Forrás: WHO

Azonnali egészségügyi kockázat

Később várható, hosszabb távú következmények

  • komoly fájdalom
  • sokk
  • erős (ütőér) vérzés
  • szepszis (vérmérgezés)
  • vizelettartási problémák
  • fertőzések
  • halál
  • pszichológiai sérülés
  • nemi szerv károsodás        
  • műtéti beavatkozás szükséges lehet
  • vizelési és menstruációs problémák
  • szegényes és/vagy fájdalmas szexuális élet
  • terméketlenség
  • krónikus fájdalom
  • fertőzések
  • keloidok
  • pszichológiai következmények, mint a szexuális közösüléstől való félelem, poszttraumatikus stressz szindróma, szorongás, depresszió

Szülészeti komplikációk kockázata

Következmények, melyek feltehetően kapcsolódnak az fgm-hez

  • császármetszés
  • szülés utáni vérzés
  • halva születés, vagy születés utáni           azonnali elhalálozás
  • HIV fertőzés
  • szülészeti utáni sérülések
  • Inkontinencia 

 

Csak az oktatáson múlna?

Kutatások kimutatják, hogy amennyiben a szülők az iskolázottabb, városi rétegből kerülnek ki, a lánygyermek annál kevesebb eséllyel esik át a csonkításon. A probléma azonban ennél jóval bonyolultabb, hiszen az említett kutatás nem minden vizsgált országra igaz, sőt, bizonyos afrikai régiókban pont az ellenkezője jellemző: a műveltebb szülők azok, akik támogatják lányuk genitális megcsonkítását. Egyszóval az anya tanultsága hozzájárulhat a lány gyermek körülmetélésétől való megóvásához, de önmagában az iskolázottság nem elég az FGM megszüntetéséhez.

genital2.jpg

Fura hitek, bizarr szokások: amik életben tartják a genitális megcsonkítást

Az afrikai közösségekben általában úgy hiszik, hogy a FGM a nőknél elősegíti a szexuális önmegtartóztatást, a női tisztesség megtartását, illetve az érettség mihamarabbi elérését. A jelenség összetettségét tükrözi, hogy a nők legtöbbször nem csak elszenvedői a körülmetélésnek, de elkövetői is. Sok esetben az anya nem csak támogatja lánya genitális megcsonkítását, hanem aktívan részt vesz a műveletben. Megszervezi a vágást, mert úgy gondolja, eljött a pillanat, amikor lánya megérett a felnőttkorra, illetve a házasságra.

Maninka, egy Guineai lány szerint a szülőknek háromszoros kötelezettségük van lányuk irányában: 1. oktatás, 2. vágás (FGM), 3. férjet találni. Ezek azok a szociális konvenciók, amiknek meg kell felelni a közösségen belül – még akkor is, ha ez fájdalommal jár. Ebből a perspektívából nézve a közösséggel, illetve a törzsfővel konfrontálódni nagyobb szégyen, több kárral jár, mint amennyire fájdalmas a genitális csonkítás. Ha a lány, vagy annak családja szembe megy a közösségi szokásokkal, szinte biztos, hogy kitagadják. Ezáltal megszűnik a törzs által biztosított védelem, nem élvezi többé az ezzel járó előnyöket, és jogokat, illetve férjhez sem tud menni.

genital4.jpg

Azokat a lányokat azonban, akik átesnek a fájdalmas procedúrán, jutalmakkal halmozzák el, ünnepséget szerveznek tiszteletükre, és a közösség megbecsült tagjai lesznek, így a férjkeresés is könnyebbé válik számukra. Tanzániában például az FGM egyfajta előkelői rangot jelent, a menyasszony értéke magasabb, miután átesett a körülmetélésen. Szomáliában és Szudánban esztétikai okai is vannak a gyakorlatnak: kimondottan szépnek tartják a vagina kinézetét, miután megtörtént a beavatkozás. Ehhez kapcsolódóan kutatók megállapították, hogy egyes törzsek úgy hiszik, amennyiben nem vágják le a klitoriszt, túl nagyra nőhet.

Ritkán, de előfordul, hogy maguk a nők is úgy vélik, hogy nemi szervük megcsonkítása hozzájárul a férfiak szexuális öröméhez, illetve férfiasságához. Érdekes, de vitathatatlanul logikus érvelés az FGM mellett, hogy a procedúra felkészíti a nőket a gyerekszülés fájdalmainak elviselésére.

Azokban a közösségekben, ahol a női körülmetélést vallási okokból gyakorolják, úgy tartják, hogy a procedúra spirituálisan megtisztítja a lányt. A Maliban élő Bambara törzs pl. úgy nevezi a csonkítást, hogy „Seli ji”, ami azt jelenti: „mosdás”, vagy „ceremoniális mosakodás”.

Arra a kérdésre, hogy miért gyakorolják ezt a fájdalmas szokást, egy egyiptomi asszony úgy felelt, hogy „ez egy norma, amit be kell tartani. A lányt körül kell metélni, hogy megvédjük az ő és családja becsületét, főleg manapság, amikor a lányok elmennek egyetemre, és számos megfélemlítő helyzetnek vannak kitéve…”

 

 

77 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagpolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr726178938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gamma Leonis · http://gombamania.blogspot.com 2014.05.19. 12:13:45

Totálisan értelmetlen, mondvacsinált előnyökkel megindokolt kínzás. Bár az ember gyakran mindenféle hülyeségre hajlamos, ha arra okot talál, ilyen a dohányzás vagy egykoron a Húsvét szigeten felállított kőszobrok stb. Most nyugodt szívvel lehülyézem azokat, akik gyerekeket kínoznak. Hülyék.

wanker cunt · http://freeliveteencams.com 2014.05.19. 12:19:11

Nos és mi van a férfi nemiszervek csonkításával?"Egyes' vallásoknál csecsemőket a nai napig módszeresen csonkítanak,európában is.
Kettős mérce?

Wandál 2014.05.19. 12:24:35

@wanker cunt: hááát, te nem vagy túl okos...

teddybear01 2014.05.19. 12:34:17

Ami azt illeti, a nemi szervek mostani divatból pircingelését is lazán ide lehet sorolni, a 4.-es pontba. Teljesen fölösleges az egész.

Bogyó 2 2014.05.19. 12:38:31

Nem tudom, hogy a különböző kultúrákat miképpen szükséges, kell és lehet tolerálni. Tolerálható-e egy ilyen szokás? Boldogabbak-e ettől akik elszenvedik? Vagy csak azért, mert rá vannak kényszerítve?

Azt gondolom, ez buta, de férfiérdekeket szolgáló szokás, a nők a kényszer miatt kialakult szokás miatt támogatják, mert tudják, hogy különben szankciók vannak, kiközösítés, a társadalmi beilleszkedés megtagadása, stb.
A különböző kultúrákban vannak másfajta fájdalmas szokások is, pl. a férfivé avatási szertartásoknál. A férfi körülmetélés se lehet kellemes. De az sem csonkít meg úgy, és nem tesz valamiféle fogyatékossá. Ezért természetellenes szokás ez. Nem hiszem, hogy valamit érdemes eltávolítani, ami ott van, ha ennek ilyen ára és ilyen kockázatai vannak.

A férfiak azt hiszik, így van biztosítva, hogy ne legyen egy nő hűtlen. Az egész annak a kérdése, hogy elfogadjuk-e a nemi egyenjogúságot. Ha igen, onnantól kezdve ez tarthatatlanná válik. De ha a kultúrában ezt nem igénylik, akkor nem nagyon lehet mit tenni.

Ha a nők egyenjogúvá válnak, ha nem lesz természetes, hogy nekik aztán hűségesnek kell lenniük, a de a férfi nyugodtan kurvázhat, akkor ez változhat, s talán arra is rájönnek, hogy egy jobb egy nővel együtt lenni, ha az is élvezi a szexet, mégha szerintük így nagyobb is az esélye a hűtlenségnek.

Talán nem véletlen, hogy általában a primitívebb kultúrákra jellemzőek az ilyenfajta fájdalmas, csonkításos szertartások. Az, hogy egyes helyeken az iskolázottabbak támogatják, minden bizonnyal azzal magyarázható, hogy jobban felfogják, hogy a társadalmi elfogadás, felemelkedés záloga ez abban az adott kultúrában, amiből azért nekik sincs túl nagy esélyük kitörni, míg az egészen primitívek a puszta létfenntartáson túl nem nagyon törődnek a hagyományokkal, mert így is a társadalmi ranglétra alján vannak. Az igazán nyitottak, és műveltek, akik járatosak az egyéb, így az európai eredetű kultúrákban is, valószínűleg nem támogatják ezt, ha nem vallanak valamiféle túlzottan hazafias, fanatikusan nacionalista, más kultúrákat gyűlölő vagy semmibevevő elveket.

teddybear01 2014.05.19. 12:39:26

@wanker cunt: Próbálsz egy jóízűt zsidózni?

Csak az a gond, hogy rajtuk kívül rengetegen metélik körbe a férfiakat. Például a mohamedánok is, de egész Észak-Afrika, és Ázsiában is.
Az USA-ban kb. 75-80%-a körül van metélve, és külön kell kérni, hogy szülés után ne csinálják meg a fiúgyereken.
Ráadásul van némi egészségügyi értelme is, kevesebb a fertőzés a metélt nemi szerven, illetve fitymaszűkűlete sem lesz soha...

Bogyó 2 2014.05.19. 12:44:21

@wanker cunt: A férfiak körülmetélése se hiszem, hogy szükséges dolog, bár egyesek szerint bizonyos rákfajtáknál előnyös, de nem hiszem, hogy ezért jó dolog lenne általánossá tenni.
Mégis alapvető különbség, hogy sokkal kisebb a problémák kockázata, valószínűleg azért kevésbé fájdalmas, és nem csonkítja meg az embert olyan értelemben, hogy valamiféle alapvető funkciót ne tudna ellátni, a férfi képes a teljeskörű örömteli szexuális életre körülmetélten is. A nőnél ez szinte kizárt.

kakukk11 2014.05.19. 12:50:18

Azért csinálják, mert ezek állatok. Lehet, hogy emberszabásúak, de állatok. Nincs helyük a civilizációban emberként, esetleg a lemészárlás egy jó megoldás lehet ellenük. Tudatlan, idióta férgek ezek

Kan Csóka 2014.05.19. 12:50:21

Mindenki retardált állat !
és Ti is....
és Én is
Dögöljön meg mind !

Kan Csóka 2014.05.19. 12:54:05

@kakukk11: De ha állatok, akkor a kölykeik is állatok...
Akkor meg mit zavar bárkit ?
(Az oroszlánok is körülmetélik a kicsinyeiket, oszt ? )

kakukk11 2014.05.19. 12:58:28

@Kan Csóka: Ha nem ragadják ki a környezetből, akkor igen, a gyerekből is csak egy állat lesz.

Exploiter 2014.05.19. 13:00:27

@teddybear01:

Mindenki beteg aki gyerekekről vagdos le dolgokat, de itt tényleg van némi különbség.
Barbár előemberek ezek oszt jónapot.

AskmeLater30 2014.05.19. 13:10:30

"Mindenki beteg aki gyerekekről vagdos le dolgokat" Ennyi. Pont. Attól, hogy a másik nemnél többen csinálják, még ugyanolyan beteg dolog marad. Ez nem zsidózás, hanem tény. Ahogy tény a kettős mérce is.

inkvisitor 2014.05.19. 13:22:17

A férfi körülmetélés Eü okokból indult olyan helyekről, ahol macerás volt a fürdővizet beszerezni. Utána vallási okokból csinálták (jellemző, hogy sivatagi, félsivatagi indulású vallásokban előírás), majd az 1. vh alatt is javasolták, mert lövészárokban a tisztálkodás nehéz volt.
Ma már nincs sok létjogosultsága, sőt több a hátránya mint előnye, csak a megszokás tartja fenn.

Reggie 2014.05.19. 13:22:38

@teddybear01: Szoval ha rengetegen csinalnak a noi korulmetelest, akkor azt is elfogadhatonak talalnad. Gratulalok.

ptk339 2014.05.19. 13:23:59

@teddybear01: Ez aztán értelmes érv a férfiaknál "szokásos" eljárás mellett. Mindjárt a karját is csapják le születéskor, akkor tuti nem töri el szegény gyerek a tesiórán.

wanker cunt · http://freeliveteencams.com 2014.05.19. 13:25:42

@Wandál: @Bogyó 2: Oh,megjöttek a liberálisok:)
Ha férfiak nemiszervének csonkítása OK,akkor nincs jogotok a nők csonkítása miatt vinnyogni.Vagy elitéled mindekettőt,vagy egyiket sem,ennyire egyszerű.
USA-val kapcsolatban el vagy maradva kb. 40 évet.

@Bogyó 2: Akkor vágjuk le a fülünket/lábunkat/karunkat és nem kell mosakodni :)
A fitymában több ezer idegvégződés található.

Exploiter 2014.05.19. 13:28:51

@AskmeLater30:

Nem akarok vitatkozni, mert tartom magam az első mondatomhoz, de a női verzió nagyon durva, kb. mintha az ember farkát nyúznák meg.

Körülbelül úgy tudnám érzékeltetni a különbséget, hogy a férfi körülmetélésért személyesen törném be az apuka orrát, a női verzióért viszont lángszóróval irtanám ki az egész közösséget.

Ez így azt hiszem elég érthető.

Reggie 2014.05.19. 13:31:24

@Exploiter: Attol fugg melyik verzio. A klitorisz reszbeni eltavolitasa kb. pariban van vele.

Borenbukk 2014.05.19. 13:33:47

@wanker cunt: Esetleg meg a korom es haj vagast probalhatnad ide keverni, ha mar tenyleg full kretenben akarod nyomni.

wanker cunt · http://freeliveteencams.com 2014.05.19. 13:34:48

@Borenbukk: Mert ugye a haj,köröm és fityma visszanől...

Köves D. Gábor 2014.05.19. 13:38:43

Érdekes, a cikk nem említi, hogy az FGM a mohamedán valláshoz kötődő szokás.

fogyasztói magastartás 2014.05.19. 13:42:39

@Bogyó 2:

ja, hogy ez barbárság, de az, hogy milliónyi fiúgyereket csonkítanak meg naponta pl. amerikában az nem gond! az teljesen természetes! közben köztudott, hogy a körülmetélés a férfiak szexuális élvezetét meredeken csökkenti! a persze elfogadható, merthogy a körülmetélt férfiak tovább bírják az aktust, lévén igegvégződéseik nagy része a folyamatos kitettség miatt kipusztul az évek alatt!

milyen érdekes, hogy rögtön itt van egy női jogvédő, de a sok-sok megnyomorított kisfiú az nem fontos! okádni tudnék a kibaszott feministáktól!

Borenbukk 2014.05.19. 13:48:09

@wanker cunt: Na nezd csak milyen finom distinkciora kepes valaki, ha nem a zsidokrol van szo. :)

Dr. Fotos 2014.05.19. 13:48:35

Hasonloan velekedem en is, hogy akar fiu akar lany, ez az egesz korulmeteles barbar cselekedet. Csak akkor erzem magam alszenteskedonek mikor a kislanyom fulebe belovettuk a fulbevalot. :/
Ja, es manapsag egyre nagyobb szamban vagjak fel a gyermekek nyelvet is szuletes utan a korhazakban...

Csokolom 2014.05.19. 13:48:38

@kakukk11:
hát ja.
szemét önző szadista barbárok.

"a szeméremajkakat úgy varrják össze, hogy csak a menstruáció és a vizelet elhagyására van lehetőség.
(A nászéjszakán ezt a férj felnyitja, hogy meggyőződjön felesége szüzességéről.)"

én az ilyen férjeknek meg a büdös faszát vágnám le,
akiknek ez így rendben van.

inkvisitor 2014.05.19. 13:54:49

@Csokolom: "a szeméremajkakat úgy varrják össze, hogy csak a menstruáció és a vizelet elhagyására van lehetőség.
(A nászéjszakán ezt a férj felnyitja, hogy meggyőződjön felesége szüzességéről.)"
A férj nem ellenőrzés , hanem használat céljából nyitja fel. Amúgy az arab káma-szútrában, Az illatos kert című műben az arab szerző óva int a fekete afrikai nőktől, akik körül vannak metélve, mert "vulvájuk száraz, nem kívánja a férfit".
Szerintem egyszerűen arról van szó, hogyha a szegénység és a klíma miatt nem lehet teljesen beöltöztetni, illetve elzárni a nőket, akkor más módon kell gondoskodni arról, hogy a drágán eladható portéka (szűzesség) ne sérüljön. Mert a szűz nőt sok pénzért/tevéért/kecskéért lehet eladni, de a defloráltat nem. Furcsa módon, ahol nem kell fizetni a feleségért, ott nem terjedt el ilyen szokás.

Exploiter 2014.05.19. 13:54:56

@Dr. Fotos:

Esetleg meg lehet várni, hogy a gyerek ki akarja-e lövetni a fülét.

A nyelves dolgot nem egészen értem, de a titok nyitja itt az önrendelkezés, amíg valaki a saját elhatározásából tesz valamit saját magával, az rendben van, bármit is tesz bármilyen indokkal.

wanker cunt · http://freeliveteencams.com 2014.05.19. 13:59:59

@Borenbukk: Ki zsidózott hülyegyerek?:)Ti láttok mindenben zsidózást.Az "egyes vallások" alatt sok-sok millió muszlim (wahabi inkább,kevés sunni) is megfér nem csak zsidó:)Rátokférne egy reality-check libsik :)

2014.05.19. 14:11:31

A cikkböl ugye szermérmes módon kimaradt, hogy ezt a szokást a nők erőltetik. Nők kényszerítik a saját lányaikat arra, hogy egy harmadik nő megcsonkítsa.

Amúgy semmivel sem undorítóbb, mint a kisfiúk csonkítása, ami ugye valami perverz oknál fogva elfogadott, sőt sok helyen kívánatos.

Nagy gond van a fejekben, hogy az egyiket elutasítja, a másikat meg elfogadja a társadalom jó része, kizárólag az áldozat neme alapján. Rohadt szexista állatok.

Szelid sunmalac 2014.05.19. 14:30:07

@teddybear01: Ezt csak a korulmeteltek hozzak fel, hogy igazoljak magukat. Egyebkent meg faszsag. Ne aggodj, az evolucio elintezte volna, ha kellett volna. De az a bordarab nem veletlenul van ott. Pl.vedi a makkot, ami meglehetosen erzekeny es serulekeny.
De persze vitatkozz nyugodtan a termeszettel. Sokan megteszik. A vallas ugyis mindent jobban tud. Pl. boszorkanyt egetni, mer megbetegedett a tehened.

Macropus Rufus 2014.05.19. 14:40:45

@wanker cunt: metélés öcsém nem ugyan az!
Az egyiknél egy bőrdarapkát vágnak le!
Akkor lenne ugyan az, ha a férfinak a makját vágnák le. Na az ugyan az lenne.

burakefendi 2014.05.19. 14:41:16

Nehéz erről nyugati fejjel objektív ítéletet alkotni. A mi kultúránk is tele van személyiséget megcsonkító gyakorlattal, amely előtt ezek az általunk primitívnek gontolt népek bizonyára értetlenül állnak. A közösségbe való belépés, a felnőtté válás gyakorlata egy a mienknél kevésbé elidegenedett kultúrában óriási identitásképző dolog. Ennek a hatását hiba alábecsülni. Nem véletlen hogy anyák csinálják ugyanazt a lányaikkal, amit velük megycsináltak az anyáik...

Deutsche Gabbana 2014.05.19. 14:44:00

@fogyasztói magastartás: érzéstelenítés nélkül, rozsdás borotvapengével?

Szelid sunmalac 2014.05.19. 14:44:16

@Macropus Rufus: Csonkitas gyereken, akarata ellenere. Majd ha felno, akkor eldontheti, hogy leakarja-e vagatni, vagy sem.
Ebbol a szempontbol ugyanaz. Kreten felnottek megcsonkitjak a sajat gyerekuket.

Macropus Rufus 2014.05.19. 14:44:38

@Szelid sunmalac:
" De az a bordarab nem veletlenul van ott. Pl.vedi a makkot, ami meglehetosen erzekeny es serulekeny. "
ez igaz. Viszont alatt szépen tudnak tanyázni a bacik. Hibáa mosod mint állat. a HPV-t nem fogod eltávolítani onnan ua. kimutatták, hogy akik metélve vannak ott nem nagyon van HPV.
+ a gyerekkori fityma szűkület növeli a péniszrák késöbbiekben való kialakulását is.

A természet sok mindent kitalált ez igaz. De van sok amire sajnos nem gondolt. HPV mint olyan nem volt több ezer éve, nem tudott felkészűlni rá.
Majd az ember 1.1 már jobb lesz ;)

2014.05.19. 14:49:54

@Macropus Rufus: A nőknél is megtenyészhetnek a bacik. Tehát akkor nincs itt semmi gond, le kell vágni, csak azt nem értem, miért fújognak?

Javaslom neked, hogy a kezeidet is vágasd le, akkor nem lesz hónaljszagod. Ugyanis azt is a bacik okozzák.

inkvisitor 2014.05.19. 14:52:05

@Macropus Rufus: Ember, gondolkodj egy kicsit.
A HPV vírus, az a szervezeten BELÜL szaporodik, ellentétben a bőrön kívül is életképes baktériumokkal. A fityma célja a makk kiszáradásának és felrepedezésének megakadályozása. A körülmetélés ellenben olyan kultúrákban alakult ki, ahol meleg van, de ennek ellenére teljes öltözet ruhákat hordanak vízhiánnyal (mosakodási lehetőség) párosítva. A ruhák alatt eléggé párás a levegő, hogy a makk bőre ne száradjon ki és repedezzen be, ellenben ez a környezet ideális lenne a bakteriális szaporulatnak.
A női körülmetélés ellenben nem egészségügyi célú, hanem azt szolgálja, hogy a körülmetélt nő ne élvezze a szexet, így nagyobb eséllyel csak a férjtől lennének gyerekei.

Szelid sunmalac 2014.05.19. 14:56:10

@Macropus Rufus: A mechanikai behatasoktol vedi. A nemibetegsegre meg kitaltunk mast (pl. ovszer, tesztek, monogam eletvitel, elovigyazatossag). Mellesleg az a HPV valahogy odakerult am...Ugyanilyen szempontbol viszont mondhatnam azt is, hogy aki mondjuk leul egy olyan wc-re amit nem csak o hasznal, ott pl. a fitymasok helyzeti elonyben vannak a meteltekkel szemben.

Reggie 2014.05.19. 15:00:30

@inkvisitor: Mind a ketto sok fajdalommal jar, mind a ketto negativan hat a nemi eletre. Az egeszsegugyi celok manapsag mondvacsinaltak. Ezert mind a ketto, ha szugsegtelenul vegzik, csonkitas.

inkvisitor 2014.05.19. 15:08:30

@Reggie: Pontosan. A fitymavágásnak régen ü oka volt, ma már nincs. A nőinek viszont már kezdetben is csak az volt az oka, hogy a férfiak nem bírtak magukkal. Épp eléggé volt divat a nők erőszakolása, nem akarták még hogy a nők is kellessék magukat, amikor a ruhaviselés nem volt divat. Amolyan beépített burkának tekintették.

Szelid sunmalac 2014.05.19. 15:16:35

@inkvisitor: Akkor mar mennyivel humanusabb volt az erenyov! Azok a felvilagosult sotet kozepkorabeliek.

2014.05.19. 15:18:47

Az, hogy valaki elkezd vagdosni egy rozsfás késsel mindenféle higiéniai szabályok nélkül csak azért, mert ez a "szokás", egy barbár, sötét, primitív világ terméke, amit egyetlen jóérzésű ember sem tolerálhat és nem hasonlítható össze egy klinikán végzett körülmetéléssel sem.

Macropus Rufus 2014.05.19. 15:23:09

@Pillanatragasztó: az egyik halálos a másik meg max kellemetlen.

Macropus Rufus 2014.05.19. 15:30:51

@inkvisitor:

"A HPV vírus, az a szervezeten BELÜL szaporodik, ellentétben a bőrön kívül is életképes baktériumokkal. "

hát ez konrétan nem nagyon igaz

"a szűkebb fityma nemi élet során berepedetezett és a HPV vírus szemölcsöket okozott rajta"
A fityma felülete nem belső rész, hanem külső.

http://fitymaszukulet.hu/component/k2/item/114-milyen-előnyei-lehetnek-a-fityma-eltávolításának.html

"A fiytma eltávolítása után várható higénés javulás és a fertőzésekre, gyulladásokra való jelentősen kisebb fogékonyság a körülmetélés legnagyobb előnye a nemi életre gyakorolt általában előnyös hatás mellett."

de mint írtam: nem támogatom egyiket sem. Csak ha már okokat kellene keresni.

burakefendi 2014.05.19. 15:35:34

@burakefendi: hozzátéve a korábbihoz; nem igaz szerintem a nemzetközi jog feminista narratívája a diszkriminációról. Maga természetanyánk volt diszkriminatív akkor, amikor az élvezetet a férfi szexualitás alapvető funkciójává tette, míg a női berendezésen nice to have fícsör - legalábbis evoluciós elméletek szerint. Szerintem ezek a kultúrák a férfit is csonkolták volna, ha azzal megőrizhető lett volna a funkcionalitás.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.05.19. 15:50:01

@Köves D. Gábor:

Ez nem igaz.

Ahol szokásban van a női körülmetélés, ott a zsidók és a keresztények is csinálják, s a pogányok is.

Mert ez egy ősi egyiptomi szokás, abból az időből, mikor nem volt még se kereszténység, se judaizmus, se iszlám.

inkvisitor 2014.05.19. 15:55:01

@Macropus Rufus: A cáfolatodra magad adtad a választ.
" szűkebb fityma nemi élet során berepedetezett"
Vagyis a sértetlen bőrfelület védőrétege megszűnt. Hasonlóképpen hámsérüléseket okozhat a bakteriális fertőzés, illetve ha kiszárad a makk a körülmetélés következtében.
Azt pedig már megállapították korábban, hogy a nemi élet elkezdése utáni körülmetélés csökkenti az élvezeti szintet, a gyerekkori ellenben nem.

Gukker 2014.05.19. 16:02:19

"kimondottan szépnek tartják a vagina kinézetét"
Szerintem nem ártana elővenni egy szótárt és megnézni mit jelent a vagina szó (=hüvely). Kívülről az nem igazán látszik.

2014.05.19. 16:04:58

Kurvára elmentek a téma mellett.
A csecsemők mostanában olyannyira szexelnek, hogy muszáj a HPV miatt körülmetélni? Nektek valaki nagyon nincs otthon az emeleten. Majd ha nagykorú lesz, majd eldöntheti, hogy mit akar, felőlem le is vágathatja az egész cuccot, és bedughatja a seggébe.

De egy ellenállni, tiltakozni képtelen csecsemőt megcsonkítani barbár cselekedet, és aki ezt védeni próbálja, az az én szememben egy rohadt szadista állat, akit el kell zárni a társadalomtól.

Celtic 2014.05.19. 17:18:51

@Pillanatragasztó: Van egy kis kulonbseg, hogy leszedik a borkemenyedest vagy levagjak a kezedet....

milliliteratura · http://milliliteratura.blog.hu/ 2014.05.19. 17:22:29

@Köves D. Gábor: ennek az lehet az oka, hogy ez a kényszerképzet a te fejedben lakozik, de a széles nagy világ nem ismeri.

@wanker cunt: a wahabbi is szunnita, annak kb a legelborultabb ága (mármint a nagy irányzatok közt a legostobább :)

Celtic 2014.05.19. 17:23:18

@Szelid sunmalac: Igen, mar maskor is belefutotta ilyen okos emberbe.

EGy arc azt mondta, hoyg a korulmetelese ota jobban elvezi a szexet. A masik, aki nem volt korulmetelve, azt bizonygatta, hogy NEM elvezheti jobban....Mulatsagos lett volna, ha ekkora marhasag nem okoz mar fejfajast nalam. Megmagyarazni a masiknak, hoyg nem, nem elvezed jobban, csak kepzeled, az egy kicsit szamomra eros.

En is korbe vagyok metelve, 18 evesen mentem el. Fajt szex kozben, tul szoros volt.

Croma Soma 2014.05.19. 17:25:27

Ezt a csonkítás dolgot európai fejjel még elgondolni is rossz, de szerintem semmi jogunk megítélni őket, legyen szó női vagy férfi csonkolásról.
Igazából, ha addig eljutnának, mint a zsidók a körülmetéléssel, hogy kórházi körülmények között, higiénikusan csinálnák már az valami lenne.

Akik a körülmetélést bármilyen egészségügyi belemagyarázással szeretnék eladni, annak elmondanám, hogy amikor kitalálták egyértelműen sokkal nagyobb volt a kockázata, mint bármilyen haszna. Ezzel a közösséghez tartozást fejezték ki. Ha ez elfogadható, akkor a másik is az. Mondvacsinált egészségügyi elgondolásokat a női csonkításhoz is ki lehet találni... :(

Makkasz 2014.05.19. 17:55:45

@wanker cunt: Igen, eleg buta vagy. Ferfiaknak ritkan tavolitjak el makkjat vagy egesz peniszet, esetleg varrjak ossze a oedisz a zacskojaval. Idiota.

KolompárJ. 2014.05.19. 18:30:33

@teddybear01:
"Csak az a gond, hogy rajtuk kívül rengetegen metélik körbe a férfiakat. Például a mohamedánok is, de egész Észak-Afrika, és Ázsiában is.
Az USA-ban kb. 75-80%-a körül van metélve, és külön kell kérni, hogy szülés után ne csinálják meg a fiúgyereken.
Ráadásul van némi egészségügyi értelme is, kevesebb a fertőzés a metélt nemi szerven, illetve fitymaszűkűlete sem lesz soha... "

Nemár.. Ha valamit sokan csinálnak, akkor az már önmagában érv mellette?
Ha a csikló csonkítást az egész világ csinálná akkor rendben lenne? Csak így nincs rendben, hogy kevés helyen csinálják?

Egészségügyi értelme is van? Fitymával születünk. Ez a természetes. Ha akaratom ellenére levágják -márpedig csecsemőként nem tudok tiltakozni-, akkor az _pontosan_ ugyanolyan csonkítás, mint bármi más.

(Nem azt mondom, hogy ugyanolyan _mértékű_ csonkítás, mint a csiklóé, de az elv ugyanaz.)

Mindkét beavatkozás az emberi idiotizmus ékes példája. A fitymát sem kéne eltávolítani, sem vallási, sem más okból.

A lábat sem vágjuk le előre, mert hátha baj lesz vele. Majd ha baj lesz vele, akkor elmegyek vele orvoshoz és eldöntöm _magam_, hogy kell-e nekem ilyen beavatkozás vagy nem. Nagyon nem mindegy, hogy 1) valóban eü okból és 2) ÉN döntöm el. Nem pedig eldöntik helyettem gyerekkorban barbár szokások alapján.

KolompárJ. 2014.05.19. 18:36:46

@Celtic:
"En is korbe vagyok metelve, 18 evesen mentem el. Fajt szex kozben, tul szoros volt. "

És ez mit bizonyít? Ezzel ebben a formában semmi baj nincs. Egészségügyi okból és felnőtt fejjel te magad döntöttél a fitymád sorsáról.

De amikor egy kisgyereknek előre eldöntik és megelőzés céllal (szimpla butaság, egyáltalán nem biztos, hogy bármikor gondja lesz vele) vagy pedig barbár vallási szokásból lenyisszantják, az bizony csonkítás.

KolompárJ. 2014.05.19. 18:38:47

Ja, én szerencsére nem vagyok körülmetélve és az ég világon semmi problémám nincs vele. Ha fiú gyermekem lesz, őt sem fogom körbemetéltetni ok nélkül. majd ha orvosilag indokolt lesz, akkor. De hobbiból, meg szokás alapon nem.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2014.05.19. 18:43:39

Gratulálok azoknak, akik emberek valóban értelmetlen és kegyetlen kínzására gyilkossággal és mészárlással reagálnának, miközben jól le is állatozzák őket, ez ám a civilizált viselkedés.:-/

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2014.05.19. 18:50:46

@Szelid sunmalac:

Az erényöv jellemzően a prűd viktoriánus-kori Anglia terméke, a "sötét középkor" leginkább Voltaire agyában létezett, amikor kitalálta ezt a fogalmat.

élesi 2014.05.20. 01:18:44

Értelmetlen barbarizmus. Akár lányok, akár fiúk esetében. Akik ezt művelik, illetve támogatják, nem emberek, hanem irtásra érett kártevők.

Az evolúció megfordítója... vissza a fára! (törölt 2014.05.20. 03:42:20

@inkvisitor: a kisfiuk korulmeteleset propagalni pont annyira barbar es embertelen, mint a noi korulmetelest reklamozni
Es meg altudomanyos hulyesegeket is sorolsz hozza
Nyugodj meg, a noi korulmetelesnek is vannak egeszsegugyi indoka, pont olyanok, amiket te itt felsoroltal a fiukhoz.

Erdekesnek tartom, hogy mig a barbar afrikaiak noket metelnek korul es keresik hozza az indokokat, addig a barbar nyugat kisfiukat csonkit meg, keresnek ok is hozza sajat vallasukbol, az altudomanybol erveket.
A fiuk korulmetelesenek kb annyi az orvosi indoka, mint a lanyok korulnetelesenek. Semmi. USA-ban szokas, de nincs semmi haszna. Barbar dolog, de a nyugati, ferfigyulolo tarsadalmakban jobban elfogadjak, ha fiukat csonkitanak: katonadolog, ne sirj, hisz fiuk nem sirnak, latod, nem is fajt annyira.
Aki a noi korulmetelest eliteli es a fiu korulmetelest nem, az kettos mercet alkalmaz. Vagy legyen szabad mindketto, vagy egyik se.

Az evolúció megfordítója... vissza a fára! (törölt 2014.05.20. 06:21:27

@Exploiter: kettos merce
De ha a noi verziot altatasban, korhazban, orvos csinalna, akkor elfogadnad?
Mert sok idiota emiatt elfogadhatonak tartja a fiuk korulmeteleset
Meg a legjobb: a fiukat nyugaton is korulmetelik (USA), akkor az nem lehet barbar, nem lehet kegyetlen, nem lehet felesleges

Hulye erveles

Celtic 2014.05.20. 07:26:17

@KolompárJ.: Csak hozzatettem, hogy bizonyos szempontbol erintett vagyok. Meg azert, mert semmivel kevesbe nem elvezem a szexet (sot, mivel nem vagyok mazochista, sokkal jobban), mint elotte.

Celtic 2014.05.20. 08:09:01

@KolompárJ.: "Egészségügyi értelme is van? Fitymával születünk. Ez a természetes."

Feregnyulvannyal is. Ritka hulye evolucios dolog. Ha valamit nem tud megemeszteni, azt nem kiloki, hanem elraktarozza odabent. AZtan ha begyullad, akkor van egy kis gond. Vagy belehalsz vagy nem, mert mondjuk operaljak.

Vagy a mandula, szinten hasonlo cellal. Csak azt konnyebb kiszedni. Ezeknek a szuroknek akkor lenne ertelmuk, ha valahogy tisztitani lehetne oket, mert igy egy ido utan tobb bajt ookoznak, mint jot.

Nyilvan a fityma eseten nincs ilyen gond, csak megjegyezetem, hoyg azert, mert vele szuletunk, meg nem annyira jo dolog.

Es mindezektol fuggetlenul en sem ertek egyet semmilyen gyerekkorban vegzett beavatkozassal (se csonkitas, mint a ferfiaknal/noknel a korulmeteles), se szepeszeti beavatkozas (lanyomnak se lett fulbevaloja a szuletese utan, igaz egy koraszulott eseten nem is az volt a legnagyobb gondunk)

Viszont erosen latok kulonbseget akozott, amit a "korulmeteles" jelent ferfi es no eseten. A noi kerulmetelest kb. a makk eltavolitasaval lehet parhuzamba hozni.

vvvv15 2014.05.24. 00:33:43

@Celtic: Szerintem nem is a csonkítás mértékét hozták párhuzamba, hanem az elvet. Mindkettő csonkítás, ami nem megengedhető. Attól még, hogy egy gyerek karjának levágása súlyosabb, mintha csak a kisujját vágnák le, még nem tolerálható az utóbbi sem. Azt gondolom, hogy az a társadalom nem nevezhető civilizáltnak, ahol kisfiúk milliót csonkítják meg és teszik ki szenvedésnek születésük után. Ez a jelenlegi Amerika szégyene, nekünk ettől teljes mértékben el kellene határolódni. Én nagyon szégyellném magam, ha nálunk ilyen barbár módon bánnának az újszülöttekkel.

Celtic 2014.05.24. 08:53:35

@ZIU9: En nem kar/kisujj parhuzamot hoztam. ujj/korom parhuzamot. Van kulonbseg.

Egyebkent tenyleg nem jo dolog, hogy valakit mar gyerekkoraban csonkitanak - de ugyanez, ha pl. x vallasra nevelik gyerekkoratol.
Dontse el a gyerek felnottkent, milyen vallasu akar lenni.

egyebkent egy statisztika jo lenne, hoyg megis kb. hany fiut metelnek korbe Amerikaban, mennyibol. Jelenleg a spanyol/afroamerikai lakossag jobban szaporodik, mint az europai szarmazasu. Naluk is van korbemeteles? Vagy amig egy angolszasz gyereket korbemetelnek, addig negy spanyolt nem? Es csokken vagy no a korbemetelesek szama?

(Afrikaban nagy a nepszaporulat, gonolom, a noi korbemetelesek szama no)

De akarhogy nezem, nem ugyanaz a bor eltavolitasa, mint a husba metszes. Mindketto gonosz cselekedet, de az egyik direkt kinna teszi az eletet - mig a masik esetleg fel sem tunik.

vvvv15 2014.05.24. 12:12:23

@Celtic: Nem ugyanaz a bőr eltávolítása, mint a húsba metszés, de akkor a te hasonlatod se állja meg a helyét, mivel nem ugyanaz a köröm eltávolítása sem (az visszanő, ráadásul nem jár fájdalommal - tehát nem nevezhető csonkításnak).
Amerikában csökken a körülmetélések száma - egyrészt a kisebbségek növekedés miatt - másrészt az ország keleti részén (pl. California, Nevada) már a fehérek többsége se csinálja, manapság 55% körül van az arány, de ezzel párhuzamosan Afrikában nő, ahol szintén jóval több fiút csonkítanak meg. De ha még tényleg mindenhol csökkenő tendencia volna, akkor is volnának elvetemült emberek, úgyhogy ezt csak törvényi tiltással lehetne megakadályozni. Azt gondolom, hogy ez egy olyan bűncselekmény, ami sérti a gyerekek emberi jogát, véleményem szerint mindenki aki védi ezt arra hivatkozva, hogy a női körülmetélés rosszabb az tulajdonképpen a kisfiúk megcsonkítása mellett áll ki.

nyílméregbéka 2014.05.24. 12:54:38

Ezt a sok hülyét!

A női és a férfi körülmetélés KURVÁRA nem ugyanaz a kategória! Egyikőtök sem járt biológiaórára?

A csiklóban baromi sok idegvégződés van, ha levágják, 99,9 %, hogy soha nem fogja élvezni a szexet (a további károsodásokról már nem is beszélve).

Olyan, mintha a pasik MAKKJÁT, vagy a 2. esetben a péniszét, herezacskóját is eltávolítanák!
MEGÉRTETTÉTEK VÉGRE?

Ennek alapján, @ZIU9: szerintem próbáljuk ki, vágjuk le a makkodat, aztán nézzük meg, hogy az jobban tetszik-e, mint a "sima" fiú-körülmetélés.

Celtic 2014.05.24. 19:31:57

"Nem ugyanaz a bőr eltávolítása, mint a húsba metszés, de akkor a te hasonlatod se állja meg a helyét, mivel nem ugyanaz a köröm eltávolítása sem (az visszanő, ráadásul nem jár fájdalommal - tehát nem nevezhető csonkításnak)."

Igem, ezt ereztem, hogy nem jo a hasonlat. De az ember nem gyik, hogy a farkaval peldalozzak.

"véleményem szerint mindenki aki védi ezt arra hivatkozva, hogy a női körülmetélés rosszabb az tulajdonképpen a kisfiúk megcsonkítása mellett áll ki. "

En biztos nem. Fenntartom a velemenyem, hogy rosszabb. Sokkal rosszabb. Ha fiam lenne es nem lanyom, biztos nem meteltetnem korbe. De a lanyom se kapott fulbevalot (hogy mar megint ide terjek vissza)

Fiu korbemetelesbe nemigen halnak bele. Lanyoknal azert gyakoribb a halandosag ez miatt. (Es nemcsak a szex, a szules sem konnyu dolog csonkitva)

borzimorzi 2014.10.09. 14:27:32

Ceterum censeo, ezekkel az országokkal szemben réges-régen be kellett volna tiltani azt a gyakorlatot, hogy a népességük egy részét Európába ömlesztik át. A barbarizmusukkal együtt. Egyetlen bevándorlót sem kérünk ilyen helyekről!

üdv:
b

bealina 2015.05.24. 20:51:05

Szerintem a férfiak hatalmi rivalizálása okozza ezt a csonkítást.A férfi csiklója a makkja,a barlangos teste kinyúlik és összenő.A nő barlangos teste belül a hüvelyt öleli körbe és ketté ágazik,ott duzzad meg mint a pénisz barlangos teste.A nő szervét kivájni,olyan mintha a férfinak a péniszét metszenék le,és éjjel órákon át ököllel vernék a sebet,ami soha nem gyógyul be,és a nő még gyereket is szül.Ez nemi szerv eltávolítás,nem metélés,nem előbőrt hanem a barlangos testet vágják ki ami a legdúsabban van vérerekkel és idegekkel behálózva és soha nem heged be.Fáj amikor pisilsz,fáj mert egy idegi központot zúztak szét,fáj mert a férfi szexel,fáj és vérzik állandóan,és soha nem élhetsz át ejakulációt,csak nyomorult lecsonkolt félember vagy.Egy rettenetesen fájó seb vagy amit még feszegetnek is ,mert a pasi szexel veled,és mert gyereket szülsz akkor még jobban fáj.Akit így megnyomorítottak soha nem tud teljes életet élni.Így éri el a férfi,hogy a nő gyűlölje az életét is nem csak a szexet,és teljesen alárendelt legyen,ne rivalizáljon.Aki szerint ez jó megoldás annak a szemét,a fülrészeit,a nyelvét és a fogait is eltávolítanám,hogy ne vétkezzen,így talán tud majd nyomorult életet élni,mint egy kritolisztól megfosztott nő.
süti beállítások módosítása