Friss topikok

  • : @igaz_ember: "mert az afgán népet Nagy Sándor óta mindenki támadja" Nagy Sándor korában még nem... (2016.11.20. 19:14) Az „afgán szamuráj”
  • Don Gó: A zsidó nem ember, hanem a sátán földi helytartója. (2016.01.18. 16:23) Zsidó bosszúállók
  • : @fehérfarkas: Általában szeretem a kommentjeidet, mert sokat lehet belőle informálódni a Közel-Kel... (2015.07.26. 17:50) A világ 10 legveszélyesebb országa
  • bealina: Szerintem a férfiak hatalmi rivalizálása okozza ezt a csonkítást.A férfi csiklója a makkja,a barla... (2015.05.24. 20:51) Minden nő rémálma?
  • Gringo: @Attila F: Ez a nőkről szóló rész nagyon jó! Ellopom, és ha haveri körben vitatkozunk, (mivelhogy ... (2014.12.21. 00:12) Húsz éves a szabadság Dél-Afrikában – 1. rész

Címkék

Adolf Hitler (1) Afganisztán (2) AIDS (1) Alekszandr Litvinyenko (1) állampolgárság (2) animiszmus (1) arab-izraeli háború (4) arányos elosztás (2) bandák (2) bevándorlás (1) bolsevikek (2) bombázás (1) Borisz Berezovszkij (1) börtön (1) bosszúállók (1) bűnözés (1) bűnszövetkezet (1) Csád (1) család (3) Délvidék (1) drog (3) egészségügy (1) éhezés (1) éhínség (1) Elektronikus hadviselés (1) emberi jogok (6) ENSZ (5) erősen limitált jogok (1) esélyegyenlőség (4) etióp-zsidók (1) etnikai tisztogatás (3) etnikum (1) Európa (3) Európai Bizottság (1) felderítés (1) férfi (1) földgáz (1) fürtös bomba (1) Gáza (2) globális piacgazdaság (1) gyerekek (2) háború (2) Haiti (1) halál (1) Hezbollah (3) Hideg napok (1) HIV (1) holokauszt (3) Hruscsov (1) humántőke (1) ideológiák (1) internacionalizmus (1) intolerancia (4) ipar (1) iszlám (1) Izrael (5) izrael (1) Jemen (1) Josip Broz Tito (1) kazettás bomba (1) Kibera (1) kisebbségek (1) kiszolgáltatottság (7) kitoloncolás (2) klánok (1) kommunizmus (3) koncentrációs tábor (1) Kongó (1) környezetszennyezés (1) Krím (1) Krím félsziget (1) Laosz (1) lázadás (2) lehallgatás (1) letartóztatás (1) Libanon (1) magyargyűlölet (1) második világháború (1) megaláztatás (1) mentális betegségek (2) migráció (1) Mihail Hodorkovszkij (1) Moszad (2) munkanélküliség (2) nácik (2) NATO (1) népírtás (1) (2) nyomornegyed (7) Nyugat-Afrika (2) oktatás (1) oligarcha (2) Oroszország (3) orosz medve (2) Pakisztán (3) polgárháború (5) poligámia (1) prostitucíó (1) Putyin (3) rakétatámadás (1) rasszizmus (2) Roman Abramovics (1) segély (1) síita (2) spiritualizmus (1) stigmák (5) suicid (1) szegénységi küszöb (3) szexi (1) szexualitás (1) Szíria (1) szociológia (1) Szomália (1) Sztálin (1) Szudán (1) tálib (2) társadalom (7) temetés (1) természetgyógyász (1) terrorizmus (3) tévhitek (1) többférjűség (1) többnejűség (1) tolerancia (2) történelem (6) travellerek (1) Trianon (2) tudás (2) túlnépesedés (1) Uganda (1) Ukrajna (3) USA (4) Venezuela (1) vérengzés (1) zsidó (2) zsidók (3) zsidó brigádok (1) Címkefelhő

Világpolitika

Blogunkban szeretnénk rávilágítani a világ érdekes eseményeire, és az azok mögött megbúvó összefüggésekre és igazságokra.

"A tiszteletlenség a szabadság bajnoka, ha nem egyetlen védelmezője." Mark Twain

2014.06.06. 00:21 Vilagpolitika

„Magyar voltál, ezért!”

Címkék: vérengzés Délvidék Trianon Josip Broz Tito Hideg napok

Kettéfűrészelés és karóba húzás: a délvidéki tragédia

 

A délvidéki magyarok tragédiája a magyar történelem egyik legsötétebb fejezete. A bestiális kegyetlenséggel elkövetett népirtás mégis a XX. század legkevésbé ismert és leginkább eljelentéktelenített eseményei közé tartozik. A korabeli magyar kormányoknak kezdettől fogva tudomásuk volt a mészárlás tömeges méreteiről, mégsem tettek érdemleges lépést az atrocitások megfékezése érdekében. A koholt vádak alapján elítélt és kivégzett áldozatokat a vádak alól azóta sem mentesítették, nem rehabilitálták őket és hozzátartozóikat sem kártalanították anyagilag.

- te - 

1944-45 telén, Délvidéken, a jugoszláv kommunista partizánalakulatok és a szovjet Vörös Hadsereg a civil magyar, német és horvát lakosság ellen brutális kegyetlenséggel követett el népirtást, a német és magyar hadsereg második világháborús tetteinek megtorlására hivatkozva. 1944 októberében, a győzelem küszöbén a szerbiai Bánság területére lépett szovjet haderő, Tito marsall partizánseregével nyomult fokozatosan előre. Az elfoglalt területek magyar és német lakosai tartottak az új rendtől, de akkor még elképzelhetetlennek tartották azokat a csapásokat, melyek később érték őket.

tito.jpg

Josip Broz Tito

A német és magyar kisebbségre váró bánásmódra egyértelműen utalt a Vajdasági Tartományi Pártvezetőség október 2-i körlevele: "A leghatározottabban le kell számolni az 5. hadoszloppal, elsősorban a megszállók közvetlen támogatóival. A pártszervezeteknek a legsokoldalúbb segítséget kell nyújtaniuk az OZNA (Népvédelmi Osztály) szerveinek a háborús bűnösök felkutatásában, elsősorban a svábok és a magyarok soraiból, akik népeinket öldösték, üldözték és fosztogatták..." A szovjet csapatok és a partizánok által elfoglalt területeken népfelszabadító bizottságok alakultak, melyek - a hatalom legfőbb képviselőiként - megkezdték a vélt vagy valós háborús bűnösök felkutatását. Hozzájuk érkeztek a szerb lakosság feljelentései, melyek alapján listák készültek a letartóztatandó személyekről. 

A bosszúhadjárat levezénylésére, a magyarok és németek megfélemlítésére és menekülésre kényszerítésére a népfelszabadító bizottságok tevékenysége elegendő lett volna, azonban Tito a Magyarországhoz tartozó területeken különösen kemény leszámolást tervezett. 1944. október 17-én a katonai közigazgatás bevezetését rendelte el a Bánság, Bácska és Baranya területére. Ezt követően csökkent a népfelszabadító bizottságok szerepe, s a megtorlásokat döntően a hírhedt szervezet, az OZNA hajtotta végre. 

Vérbosszú a Délvidéken

A tömeggyilkosságokat számos esetben a legkegyetlenebb módszereket alkalmazva hajtották végre. A partizánok délvidéki vérengzéséről szóló első hírek, beszámolók még a Lakatos-kormány idején, 1944 augusztusában jutottak el a miniszterelnökség kisebbségi osztályára. Lajkó Rózsi Doroszlón élő testvérével tudatta levélben apjuk halálának körülményeit. A megrendítő írás szerint, partizánok törtek be a faluba, összeszedtek 68 embert, kihajtották őket a falu szélére egy mocsaras részhez és az öregebbeket ott agyonlőtték, köztük apjukat is. "... és dalolni kellett nekik és ütötték, szurkálták, fejbe lövöldözték őket és a bozótban összekötve benne hagyták, még pedig éltek, akkor meg úgy fulladtak meg, több halott nem volt, csak ezek az öregebb emberek, de nem tudjuk miért kellett így csinálni. Kedves öcsém, mi árvák vagyunk, nekünk jó apánk nincs, a gyász a szívünkön."- állt a levélben.

áldozat1.jpg

 A különös brutalitással elkövetett mészárlásokról tanúskodik a következő beszámoló is:

"Voltak, akiket kettéfűrészeltek vagy karóba húztak, másokat elevenen elégettek vagy eltemettek. Egyeseknek leszaggatták a körmüket, felhasogatták a bőrüket, majd besózták. Láttam egy csecsemőfejet a falhoz vágva, az agyveleje szét volt loccsanva. Az egyik asszony terhes volt, mikor kitaposták belőle a gyereket. Sok esetben meggyfa botra kötött tízkilós ólommal verték agyon az áldozatokat, volt, akinek az orra is leszakadt az ütéstől. Legtöbbjüknek azonban egyszerűen csak fejszével levágták a fejét. Az asszonyok sírva keresték fiaikat,  férjüket a holttestek között. Mindenütt vértócsában feküdtek az emberek. Szörnyű látvány volt." 

A különböző partizánegységek és OZNA- különítmények által végrehajtott tömeggyilkosságok mellett a magyar és sváb kisebbség kollektív büntetését szolgálták a „fasiszta gyűjtőtáboroknak” nevezett kényszermunkatáborok, ahova korra és nemre való tekintet nélkül internáltak embereket és megkülönböztető jelzés, fehér karszalag viselésére kényszerítették őket. Az internálótáborokban a legtöbben éheztetés, fagyhalál, járványok, kínzás vagy kivégzés következtében vesztették életüket. 

áldozat2.jpg

Az áldozatoknak haláluk után sem adták meg a végtisztességet: a holttesteket tömegsírokba helyezték vagy el sem temették, csak csatornákba, dögkútba dobálták, illetve sintértelepen gyűjtötték. Nem volt precedens nélküli a tömegsírok exhumálása, majd a holttestek enyvgyárban történő ipari feldolgozása sem. A megmaradt sírok felé nagyrészt házakat, sportpályákat építettek.

Az áldozatok számára vonatkozóan a különböző jelentésekben más-más adatok szerepeltek. Korabeli adatok szerint 20 és 60 ezer közé tehető az elhunytak száma, azonban az újabb kutatások – amik még korántsem tekinthetőek lezártnak – alapján, jelenleg a 40 ezres szám az elfogadott. 

Magukra hagyatva

Bár a magyar kormányoknak kezdettől fogva tudomásuk volt a megtorlás tömeges méreteiről, nyoma sincs annak, hogy megkísérelték volna a híreket ellenőrizni vagy bárhol szóvá tenni, akár a Szövetséges Ellenőrző Bizottságban, akár Moszkvában vagy a párizsi béketárgyalásokon. A kormányzati szándékok hiánya egyrészt a közelgő béketárgyalásokra vezethető vissza. Magyarország ugyanis úgy ítélte meg, hogy szomszédjai közül egyedül Jugoszlávia jóindulatára számíthat, a külpolitikai érdekek elsőbbséget élveztek.  Másrészt, az 1942-es razzia miatt érzett lelkiismeret furdalás is hozzájárulhatott a kormányzat tétlenségéhez.

Lehetséges előzmények: „…öljetek mindenkit, aki nem magyar, az mind ellenség.”

A felszólítás állítólag egy magyar csendőr parancsnok szájából hangzott el az 1942-es újvidéki razzia során, miután Magyarország megszállta (ha úgy tetszik: visszafoglalta) a Délvidék nagy részét. Ekkor került sor a „hideg napok” néven hírhedté vált erőszakos cselekménysorozatra, melynek magyar részről a hivatalos célja a szerb partizánok, illetve csetnikek, ezen felül a rendszerellenes elemek kiiktatása volt. A „hideg napok” alatt magyar források szerint 3340 embert végeztek ki a razziák során, míg a szerb adatok több mint 3800 halottat említenek. Számos történész ezt az eseményt jelöli meg a titói vérengzések indokaként, ugyanakkor egyre több forrás mutat rá, hogy az 1944-es „megtorlásoknak” nem volt közük a hideg napokhoz, az áldozatok egyetlen és legnagyobb bűnük, hogy magyarok voltak.

Felelősségre vonás kétszer

A hideg napok végrehajtói ügyében, Bajcsy-Zsilinszky Endre hathatós közbenjárásának is köszönhetően, már 1943 végén megkezdődtek a hadbírósági tárgyalások Magyarországon, de Feketehalmy-Czeydner Ferenc altábornagy, Grassy József tábornok, Deák László ezredes és Zöldi Márton csendőr százados Németországba szökött a felelősségre vonás elől. A háború végén azonban elfogták és halálra ítélték őket, majd kiadták Jugoszláviának, ahol újra elítélték és végül kivégezték a katonákat. Ezzel szemben Titó partizánjai nemcsak elkerülték a felelősségre vonást, de kitüntetéseket kaptak, nemzeti hőssé váltak. A kommunizmus idején, Magyarországon a téma tabunak számított, csak a „magyar fasiszták” által elkövetett bűnökről szabadott beszélni.

A magyar áldozatoknak Szerbiában emelt emlékművet, a gyászolók saját költségére felállított keresztjeit rendszeresen megrongálják. 2013 nyarán Csúrogon találkozott Áder János a szerb államfővel, ahol közösen rótták le kegyeletüket a magyar és szerb áldozatok emlékére. Ekkorra sikerült elérni, hogy a szerb parlament részéről megszületett a délvidéki vérengzést elítélő nyilatkozat. 

73 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagpolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr196282147

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

J.László 2014.06.06. 18:51:16

"Az újvidéki események már a második világháború idején botrányt kavartak. A tetteseket még 1943-ban a Horthy-rendszer alatti Magyarországon felelősségre vonták, és 15 felelősnek tartott honvéd- és csendőrtiszt ellen bírósági eljárás indult. Az összes hadviselő fél közül egyedül Magyarország, személy szerint Szombathelyi Ferenc vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke rendelt el saját hadseregének egységei ellen lakossággal szemben elkövetett atrocitások miatt vizsgálatot."

hu.wikipedia.org/wiki/%C3%9Ajvid%C3%A9ki_v%C3%A9rengz%C3%A9s_(1942)

J.László 2014.06.06. 18:54:51

Jugoszlávia (1941-es) megszűnése után Szlovéniát a Német Birodalomhoz csatolták, Horvátország független lett. Makedónia egy részét Bulgáriához csatolták. Bosznia-Hercegovina német-olasz, Szerbia pedig német megszállás alá került.

A Délvidék visszacsatolása tehát nem csak egykori 1000 éves birtokunk visszavételét jelentette, hanem egy német megszállást is megelőzött.

2014.06.06. 19:19:49

Szerintem meg vegyétek ki a cikkből a képet, amin az Einsatzgruppe 1941-ben Babij Jarnál zsidó nőket végez ki. Hogy jön az ide?

no_successful2 2014.06.06. 19:35:37

@♔batyu♔:

Jogszabályt kellene alkotni a tagadásának szankcionálására.

_most_ 2014.06.06. 19:40:18

szomorú, hogy mennyire mélyre tudnak süllyedni az emberek, sajnos a gyűlölet teljesen kiöl minden emberséget.

gyben 2014.06.06. 19:47:02

Az elmúlt évek kormányai sem tettek, s tesznek ma sem érdemleges lépést a közelmúltban és jelenben magyarokat ért atrocitások ellen. Talán ha valóban magyarok lennének..

Éhes_ló 2014.06.06. 19:59:15

Sokkal fontosabb, hogy van holoszeánsz hetente kétszer, emléknap havonta kétszer, múzeumok, felújított üres zsinagógák, közpénzen fenntartott zsidó temetők soktucatszám, 25 évenkénti megváltások nélkül, holoemlékév, meg persze holokárpótlás századjára is. A "gyilkosokat" is üldözik a mai napig.

Ez kell a magyarnak, nem a délvidéki gyilkosok megnevezése, akik most is ott laknak a szomszád házban és megtették ezt a horcvátokkal, bosnyákokkal, albánokkal is, nem kell emlékezés sem sehol a magyar áldozatokra, nem kell nekik emlékmű se sehol, de leginkább nem a Délvidéken, ahol az ejrópába tartó rác testvérei a bilderberges martonyinak nem rombolnának le napokon belül, no meg persze a címeres ökör ádert sem érdeklik a nemlétező sírkertek, no meg múzeumra sincs költségvetési pénz se rác, se magyar a Délvidéken egy árva fillér se!

A PC kqrmányok tucatjainak 69 éve már csak a komancs, a zsidó lehet áldozat, meg a rác, a tót, az oláh.

Magyar még viccből se. Az kit érdekel?

2014.06.06. 20:07:16

Délszlávok, mégis mit várunk tőlük?

♔batyu♔ 2014.06.06. 20:24:04

@no_successful2: Nem vagyunk zsidók, dehogy kell.

Crass 2014.06.06. 20:26:52

@Éhes_ló: A rácok is sündörögnének ma már, belèpnènek az EU-ba. Nem az lenne a minimum, hogy a Vajdasàg autonòmiàja, az oda telepìtett - kizàròlag az etnikai viszonyok eröszakos megvàltoztatàsàra szervezett - jöttmentek eltàvolìtàsa és a magyarok teljes jogi ès anyagi rehabilitàciòja lenne a minimàlis elöfeltètel?
Dehàt mit vàrunk ehhez magyar kormàny, magyar ellenzèk kellene. Attòl az EU-tòl, amelyiknek a Benes dekrètumok nem jelentenek problèmàt (hiszen "csak" a magyarokat ès a nèmeteket bünteti)hiàba várjuk jogaink megvédését. Mi nem vagyunk védettek .....

mgbka 2014.06.06. 21:04:47

Ez olyan Rejtő szerű történet. A verekedés úgy kezdödött, hogy a szerbek visszaütöttek. Meg különben is azért a kb 3500-3800 szerbért akikett megöltek, belelötek a folyóba (gondolom a szerbek nem számították a magyarok által megölt egyéb nácíók tagjait), igazán méltányos, hogy 3-5 embert bíróság elé állitottak. Meg az nem számít, hogy a magyarok kezdték. Természetesen kérjenek a szerbek bocsánatot.

öreg zsidó blogger 2014.06.06. 21:18:09

Szadista állatok mindég voltak és lesznek. Ezek, mint hiénák a vérszagra, úgy gyűlnek nekik megfelelő terepre. Ez nem csak a háborús rémtettekben hanem a mindennapi életben is megjelenik. Vannak foglalkozások (bíró, rendőr, sőt tanár) amelyek lehetőséget nyújtanak az embertelen hajlamok kiélésére.
Úgyhogy a szadizmus a mindennapi élet része.

Iszonyú baj akkor van, ha tényleges gyilkolódás válik lehetővé.
A józan ész legnagyobb sérelme a 20. században következett be: a régi időkben természetes volt az emberölés (vagy ő öl meg engem, vagy én őt). A 20. századra már megszűntek a törzsi jellegű mészárlások, ezért vált a szadizmus a fő motiváló tényezővé.
A felbujtó őrültek, ÉS A BÜNTETLENSÉG TUDATA hatottak oda, hogy megtörténtek a rémtettek.

Ami a magyar holokausztot illeti, VALÓBAN KI KELLENE KÖVETELNÜNK A MÉLTÓ MEGEMLÉKEZÉST...

Crass 2014.06.06. 21:21:22

@mgbka: A szerbek kezdték. Gané fajtájukat legkésöbb a török invázió idején kellett volna nem beengedni magyar földre. A török megszüntette volna a szerbeket. Ehelyett a világ egyetlen szerb felsöfokú iskolája magyar földön volt, (papnevelde), szabadon költözhettek be, gyarapodhattak szaporodhattak. Hálából ott döfték hátba a magyart ahol érték. Mindig, konzekvensen! Ma Szentendrén olyan tábla van, ami azt hirdeti, hogy ahol szerb él az szerb föld. Ajánlok egy fogadást. Te elmész Belgrádba és kirakod a magyar megfelelöjét ennek a táblának. A Szentendrei táblát Milosevics személyesen avatta anno fel, szerintem ma is ott van. Ha te - nem egy magyar politikus, hanem "csak" egy átlagember - tenne ki ott egy ilyen táblát az meddig maradna meg?... ès hány ép csontod maradna az akció után? Ennyit arról, hogy ki kezdte!
A hideg napok során a magyar honvédeket megtámadó nem katonai személyek felkutatása és elfogása során történt túlkapásokat még a háború alatt magyar királyi bíróság vizsgálta ki és büntette meg a parancsnokokat.
Ma ezt pl. az USA a terrorizmus elleni harcnak nevezi, nekünk és a fél világnak jó pofát kell hozzá vágni. A magyar honvédségnek nem voltak drónjaik, de az áldozatok számát tekintve sem versenyezhetnek az amerikai hadsereggel. Na ott ki kezte? A vietkong, Oszama ? . ès majd ha ök legyilkolnának ilyen bestiálisan negyvenezer amerikai polgárt az is semmiség lenne?

♔batyu♔ 2014.06.06. 21:29:39

@Crass: Szentendrére a szerbek ráadásul úgy kerültek, hogy a török elől menekülve nálunk befogadást nyertek.

01234567 2014.06.06. 21:34:22

Ez a háború. Nincs háború, nincs ez, ha van, ez van. Háborúban keresni az igazságot, olyan mint bordélyban szűzlányt keresni.

♔batyu♔ 2014.06.06. 21:39:03

@01234567: Elmondanám, hogy a vérengzések idején már nem volt háború.

johnnybgoode 2014.06.06. 21:51:04

ami a jelen szempontjából borzasztó, hogy az etnikai alapú kegyetlen népirtásból, sokaknak az etnikai alapú kegyetlen népirtás szükségességét sikerül tanulságként levonni. faramuci módon példázza azt, hogy egyik nép sem különb, mindenhol akad korcs lelkű ember épp elég...

vajdasagi 2014.06.06. 22:09:33

@johnnybgoode: Nagyon jól összefoglaltad.

A megvalósult amerikai ólom.. 2014.06.06. 22:12:08

Épp most játszanak Brazyliával..

A megvalósult amerikai ólom.. 2014.06.06. 22:14:34

@01234567: Ez elmondható a németek Szovjetunió beli kegyetlenkedéseiről is nem?

röhögő 2014.06.06. 22:16:31

Na még ez hiányzik! Már előkerültek az elmebetegek, akik a békés szentendrei szerbek ellen bújtogatnak.

röhögő 2014.06.06. 22:17:27

@Éhes_ló: Mi van lovacska? Már nem jársz szopni mifelénk?

sanyix 2014.06.06. 22:20:22

@no_successful2: nem kell, ne süllyedjünk le a "kiválaszottak" szintjére...

old_field 2014.06.06. 22:23:13

johnnybgoode... neked mind1, hogy puskagolyó vagy fűrész ?? korcsok tényleg mindenhol vannak, de úgy tűnik nem mind1 az arány a népességen belül... és az sem elhanyagolható, hogy Európában , a MAGYAROKon kívül bántalmaznak-e bárkit jelenleg amiatt, mert esetleg az anyanyelvét használja kisebbségi létben ?! talán erről kéne elmélkedni a honi libsi jogvédőknek...

mgbka 2014.06.06. 22:24:24

@Crass: És kinek lesz attól gyereke, hogy Szentendrén ilyen tábla van? Érdekes ez? És igen ahol szerb ember lakik, és a telek az ő tulajdona az szerb tulajdonú terület, de egyébként a Magyar Állam területe. Különbséget kellene tenni az állam amelynek polgárai vagyunk és amelyhez "hazaszeretet", strukturához való ragaszkodás köt és a nemzetiség, amelyhez származásunk köt között. És természetesen egy adott államban pl Magyarországon minden állampolgárnak ugyanolyan jogai, kötelezettségei vannak, a jog nem függ a nemzetiségtől (azért mert valaki magyar nemzetiségű? nincs több joga). Ezt az elvet a magyarok az elmult pár száz évben többször sértették, mindig ráfizettek sosem tanultak belőle.

Parmezanidész · http://bemorgo.blog.hu 2014.06.06. 22:30:42

nem igaz, hogy a szocializmus alatt elhallgatták. akkor jelent meg cseres tibor, a Hideg napok szerzőjének könyve, a Vérbosszú Bácskában. hátborzongató inventárium a gyilkosságokról és a megtorlásról, amiben olykor a szovjet erők keltek a magyarok védelmére.

01234567 2014.06.06. 22:31:38

@♔batyu♔: Egyébként egy ideje alatt még tartott, ha már földrajzilag nem is azon a helyen, de ettől függetlenül ez a háború része volt, annak utóhatása. Kiváltó oka pedig maga a háború volt. Egy háborúban nincsen becsület, igazság, nincsenek hősök. Az igazságot, a hősöket utólag kreálják, a becsületet hazudják. Minden háború igazságtalan és mocskos, minden háború politika, amihez a kisembernek vajmi kevés köze, ő csak az elszenvedője.

Lovag Mihály 2014.06.06. 23:09:14

le vagyok döbbenve (nyűgözve), h 2014-ben LEHET ilyenről beszélni az index.hu-n.. nem tudom mi történt, de üdvözlendő! cikkíró, gratulálok!

Anselmo 2014.06.06. 23:09:28

Szerbia nem változik, 1848-ban is ez volt, meg a huszadik században is, úgy látszik, ez a szerb néplélek.

lstóczy Győző · http://kuruc.info 2014.06.06. 23:10:59

@Lovag Mihály: Itt nincs olyan terror mint a Telekomnál, amikor beállítják az internetet a gépeden, az Origó lesz a nyitólap!

lstóczy Győző · http://kuruc.info 2014.06.06. 23:12:44

@Lovag Mihály: Mellesleg ez nem az index.hu, hanem a blog.hu. Jó az avatarod, látom az esti buzibár látogatásodhoz vagy öltözve.

lstóczy Győző · http://kuruc.info 2014.06.06. 23:14:27

@lstóczy Győző: Ez pont olyan, amikor a rabbim tölti ki az adóbevallásom, automatikusan a hitközségnek irányítja az egy százalékát az adómnak.

Lovag Mihály 2014.06.06. 23:39:09

@lstóczy Győző: téged várlak @röhögő: -vel, azt mondtátok a telóba, h teherbe ejtitek egymást

lstóczy Győző · http://kuruc.info 2014.06.07. 00:07:28

@Lovag Mihály: Félre hallottad. Azt mondtuk, terhes nekünk hogy azonos blogokban fordulunk elő veled és a buzi oldalakról az ismerőseid így idetalálnak és ajánlatokat tesznek nekünk. Azt mondják neked már túl tág a segged.

lstóczy Győző · http://kuruc.info 2014.06.07. 00:10:38

@Lovag Mihály: Különben téged nagyon átvertek azok a bácsik akik bevezettek a szexualitásba. Két ember nem ejtheti teherbe egymást. Csak gondold végig! A biosz órák helyett seggbe kúrogattak?

hopptarisznyarák 2014.06.07. 00:24:40

a szerbek a mai napig fanatikusan viselkednek. Van itthon szerb barátom. Még a jól dokumentált koszovói vérengzést is tagadja. Ugyanakkor olyan düh van a szemében, hogy bárkit kinyírna szerbiáért. Ideje lenne őket megfékezni, mert az ottragadt magyarokra rossz jövő vár.

bikmakk · http://srbija.blog.hu 2014.06.07. 00:58:21

Annyira hallgatják el Szerbiában a dolgot, hogy Belgrádban éppen ebben a témában van nagyszabású, mindenhol reklámozott interaktív kiállítás a Szerbiai Történeti Múzeumban: "A nép nevében - elnyomás Szerbiában 1944-1953 között" ez a tárlat címe. És éppen ezen a hétvégén vannak "magyar napok" a kiállíáts keretében, rengeteg előadással kifejezetten a magyarellenes attrocitásokról.
@Crass: Érdekelne egy forrás, mutass légy szíves egy képet arról a szentendrei szerb tábláról. Nem kérdőjelezem meg, amit írtál, de szeretném látni, hogy mi van/volt ráírva.
Egyébként Belgrádban évek óta van egy ilyen tábla és nem bántja senki, soha nem volt még összefirkálva: upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/9f/Hunyadi_kalemegdan.jpg
Ezzel szemben nézzük meg, hogy mit tettek Szentendrén Jakob Ignjatović emléktáblájával (aki egyébként 1848-49-ben a magyarok mellett állt): www.vestinet.rs/wp-content/uploads/2012/10/sentandreja-madjarska-jakov-ignjatovic-sp-ploca.jpg

Nikos Galis 2014.06.07. 07:12:54

Matuska Márton: A megtorlás napjai
Ebben a témában érdemes ezt a könyvet figyelembe venni.

G. Attila · http://hatarontul.wordpress.com/ 2014.06.07. 07:33:09

@bikmakk: Ezzel nem fognak vitatkozni, mert ez amolyan igazság lenne, vagy mifene. És ráadásul könnyen utána kereshető tényeket írtál. Ennyi. Ezért ignorálva leszel :D. A szerb kormány hívatalosan elitélte, nem a szőnyeg alá akarják seperni, csak nekik is jobban fájnak a saját halottaik. Nem felmenteni akarom őket, a bűnt nem kell mentegetni. Egy kivizsgálás sem ártana, picit erélyesebben lehet is követelni. Dehát amíg magyarhonban sem fontos, addig mit akarunk a szerbektől?
Az, hogy '48 -ban kivel mi történt, és a Szent Korona Országai népeinek vezetői mit csináltak (főleg előtte) azt egyet hadd ne feszegessük, mert a Kossuth-hívők virtuálisan felkötnek :P

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.06.07. 07:51:04

@mgbka:

Bárki is kezdi, ez mindig így megy. Egy idő után mindegyik fél jogosnak érzi a bosszút.

tobias2 2014.06.07. 07:51:24

@hopptarisznyarák: "Még a jól dokumentált koszovói vérengzést is tagadja." Elég hazafiatlan dolog tőle, hogy letagadja az arnauták szerbek elleni rémtetteit...

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.06.07. 07:53:13

@hopptarisznyarák:

Mivel koszovói vérengzés nem volt, ez eléggé indokolt tagadni...

♔batyu♔ 2014.06.07. 08:31:13

@bikmakk: Lehet, hogy megindult valami. Itt pld. eleve az furcsa, hogy index címlap. Sem a komcsik, sem a libsik nem szeretik az ilyen típusú szembenézést.

avocado_ 2014.06.07. 11:26:58

@♔batyu♔: ezek etnikai tisztogatások voltak. Pontosan olyan amit te és az elvbarátaid szoktak lekicsinyleni (pl. holokauszt) és általában véghez vinni. Ha valakinek szembe kell itt néznie, azok a rasszista, előítéletes emberek, akik miatt az ilyen adok-kapok népirtások kialakulnak.

Az evolúció megfordítója... vissza a fára! (törölt 2014.06.07. 11:39:47

Mi az, hogy egy internetes poszt nem a holokauszttal foglalkozik és azon sajnálkozik?
Ez színtiszta antiszemitizmus!

A szerbek amúgy ilyenek, állatok. Az utóbbi 100 évben többször bizonyították. De az EU most tömi őket pénzzel, mindent külföldi pénzen építenek nekik újjá, amit az általuk kezdett háborúk miatt leromboltak: hidak, telekommunikációs hálózatok.
Szerbi anyagilag jól járt a végén, az EU gyakorlatilag térdel nekik, mert kiadtak pár háborús bűnöst.
A szerbek úgy tartják, hogy ahol szerb sír vagy, az szerb föld, szóval Szentendrét is magukénak gondolják. Mármint a szerb állam bármikor igényt tarthat rá emiatt az ortodox agymenés miatt.
Az ortodox népeket nem lenne szabad beengedni Európába, ahogy a muszlimokat sem: Bulgária, Románia, Szerbia, Koszovó, Törökország nem volt sose Európa része és nem is lehet. Más kultúrkör. Szerbia mindig is orosz érdekszféra lesz.

bagir 2014.06.07. 11:46:42

@mgbka: A szerbek trianon utás sem bántak kesztyűs kézzel a magyarokkal. Eltévesztetted a házszámot keress inkább holoszeánszot, odavaló vagy, a hazudozásaiddal együtt+úgyis gyűlölsz mindenkit aki nem a köreidből való.

Crass 2014.06.07. 11:48:10

@LINOLEA: anyáddal keversz össze! De öt meg nem szidom, pedig ö a legolcsóbb a téren.

Crass 2014.06.07. 11:50:04

@maxval a gondolkodó birca: Az nem autonómia. Ahhoz az önrendelkezés, az önigazgatás, és az önvédlem joga kellene. Tudod, az olyan, amikor nem kell félj az utcán megszólalni magyarul, no meg olyan, hogy egyenlö elbírálásban van részed a bíróság elött.. másokkal. Ez lófasz esti fényben nem autonómia.

Crass 2014.06.07. 11:53:03

@bikmakk: Sajnos nincs fotóm róla, anno a kilencvenes években több sajtótermék is megemlékezett róla.

Crass 2014.06.07. 11:57:24

@mgbka: Gyereke nem lesz senkinek való igaz. A két náp habitusa közötti különbség annál inkább. A rác beveri a pofáját annak, aki beleköt. A magyar elcsicskásodott, ritka kívételtöl eltekintve. Tény, szomorú0 tény ez. Elég ránézni a térképre.

Utolsó kitételeddel nem értek egyet. azok akik konzekvensen megsértették és megsértik az egyenlöség elvét, azok most is basáskodnak zsebelnek, ugyanúgy mint öseik tették a gazda nép nyakán.... ès nem igaz, hogy erre ök rajta vesztettek volna. Persze erre még sor kerülhet!

tjunior 2014.06.07. 12:11:13

Ugyanúgy kellett volna csinálnunk mint a zsidóknak, halálukig üldözni az összes állatot aki ebben részt vett. Ha most találnának 1-2 ilyen vén 90 éves szarházit, bíróság elé velük, ott forduljanak fel a vádlottak padján.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.06.07. 12:23:47

@Crass:

A Vajdaságban kb. 15 % a magyar. Az autonóm Vajdaság emiatt nem lehet magyar autonómia.

sanyix 2014.06.07. 13:47:44

@tjunior: olyat nem tehetünk. Azt sajnos csak nekik szabad....

bbwd 2014.06.07. 14:38:51

@bikmakk: belgrád védői, mi? szép tábla...

mikor volt az belgrád?

bikmakk · http://srbija.blog.hu 2014.06.07. 15:16:06

@bbwd: "beli grad" jelentése "fehér vár". A nevet nem a magyarok találták ki. Már a latin név (Singidunum) is egy kelta "fehér vár" összetételből ered: Singidūn(o)-
De hívták Alba Bulgaricának is. Az első adatolt "Beligrad" alak 878-ból származik.

tjunior 2014.06.07. 15:20:30

@sanyix: jól csinálták, mi meg balfaszok voltunk, vagyunk

sanyix 2014.06.07. 15:34:16

@tjunior: ez nem balfaszságtól függ, ők a "kiválasztottak" nekik mindent szabad. Ha mi megpróbálnánk, óriási hőbörgés, ajvékolás "felejtsük el a múltat" lenne belőle. Ez a kettős mérce.

Éhes_ló 2014.06.07. 15:37:04

@röhögő: összetévesztesz anyáddal, vagy a húgoddal. Ez az ő szokásuk.
Én a magadfajtákat ütni szoktam, vagy lőni.

K.Jani 2014.06.07. 16:14:04

Uristen! Nem hiszem el mi folyik itt! Ez az orszag beteg, nagyon beteg! Belulrol rohad! Egyik fele hulye, masik meg gerinctelen fereg! Tisztelet a keves kivetelnek!
Ujra igazolast nyert, Magyarorszag mar csak neveben magyar!

Csii 2014.06.07. 16:39:07

Ki irta ezt a szemetseget?

"miután Magyarország megszállta (ha úgy tetszik: visszafoglalta) a Délvidék nagy részét"

Ha ugy tetszik?
Hat a jo budos kurva anyadat, azt.

öreg zsidó blogger 2014.06.07. 18:14:22

@maxval a gondolkodó birca:
Ezen ne csodálkozz, hogy csak 15% magyar van a Vajdaságban. Legyilkolták és elüldözték őket.

öreg zsidó blogger 2014.06.07. 18:18:05

@K.Jani:
2004.dec.5-e után min csodálkozol?
De ennek ellenére magyar föld ez még, és azt se nevezném "kivételnek", akik a fenti időpontban igennel szavaztunk...

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.06.07. 18:21:37

@öreg zsidó blogger:

Nem éppen. A magyar többség még a XVI. században megszűnt.

tjunior 2014.06.07. 22:15:17

@sanyix: miért sok magyar nem tekinti a magyarságot kiválasztottnak? Csak a szánk nagy ha cselekedni kell...

bbwd 2014.06.08. 00:17:28

@bikmakk: és?

magyarul belgrád vagy nándorfehérvár?

és 1456-ban mi volt? nagyokos...

bbwd 2014.06.08. 00:18:49

@maxval a gondolkodó birca: mert a törökök kiirtották a magyarokat.

így nem nehéz

bikmakk · http://srbija.blog.hu 2014.06.08. 15:29:28

@bbwd: Ha azt hiszed, hogy ez a tábla 1456-ból származik, akkor elég hülye vagy. Mivel ez egy 20. századi tábla, ezért tökmindegy, hogy Nándorfehérvár vagy Belgrád van rajta, ezen csak idióták rugóznak.

Untermensch4 2014.08.17. 14:10:47

nem a belgrád vs nándorfehérvár itt a megfejtés lényege hanem hunyadi jános aki tudtommal a szerb történelemkönyvek szerint szerb...
a lényeg az hogy a kollektív büntetés frankó és a 10:1 megtorlási arány háborúban hallgatólagosan elfogadott. tehát logikusan a teendőnk a következő háborút a győztes oldalon befejezni, aztán "benyújtani a számlát" természetesen a mindenkor érvényes jegybanki alapkamattal, kezelési költség stb

borzimorzi 2014.10.09. 12:38:14

@Untermensch4: Hagyni kéne már a szerbeket is, meg Trianon kapcsán a franciákat a francba, kedves Olvtársak. "Enyém a bosszú", mondta az Úr. A szerbek a délszláv háborúban és utána sok mindenért meglakoltak, amit valaha is elkövettek. Mivel az orosz terjeszkedés megindult és okkal feltételezzük, hogy ők az oroszok mellé állnának, ha hadiállapot lenne, nem sok esélyük van rá, hogy felgyorsuljon az EU-hoz való csatlakozásuk. Ha a horvátok elég ügyesek, kreálhatnak is olyan botrányt, amely bizonyítja a szerbekről, hogy azok csak az oroszok hídfője lennének az EU-ban. Az angolok már rángatják az istrángot rendesen, mivel elárasztották őket a Bulgáriából és Romániából származó bűnözők és segélyre hajtó szülőgépek. Nem hiányzik nekik még egy ilyen népség. Könnyen lehet, hogy Szerbia csatlakozását ők fogják megvétózni, vagy zsarolni fogják az EU-t, hogy OK, de ha a szerbeket felveszik, akkor Anglia kilép.

Trianon miatt szintén nem nekünk kéne vernünk magunkat, tenni úgysem tudunk semmit. Arra kéne figyelnünk, hogy minél jobban működtessük, minél virágzóbbá tegyük ezt a 93e nkm-t. Akkor annál nagyobb lesz a kontraszt az elcsatolt részekkel, amelyeknek jó részét lezüllesztették azok az államok, amelyekhez csatolták őket.

Ahogy elnézem Franciaország jelenlegi etnikai viszonyait, az isteni bosszú készülődik, és irtóztatóbb lesz, mint amit akár a legvéresebb szájú radikálsoviniszta mélymagyar el tudna képzelni. Az IS várható leverése után ezrével fognak hazatérni francia földre az ott született dzsihádisták, és ott folytatják majd, amit a Közel-Keleten elkezdtek. Hatalmas embertartalékaik vannak, mivel a muszlim családokban 6-8 gyerek a norma, míg a tősgyökeres franciáknak nincsen a civilizációjuk fenntartásához elég gyerekük. Eddig egy francia titkosügynökről derült ki, hogy átállt, de lesz még több is. Toulouse-ban a dzsihádisták már lövöldöztek zsidó kisiskolásokra, és a nem zsidó franciák csak képzelik azt, hogy ők nem fognak sorra kerülni. De a muszlimok szemében ők is hitetlenek, csak őket nem gyűlölik annyira. Még. Majd akkor jön a fekete leves, amikor a francia támogatással is megvalósított légitámadásoktól megtépázott IS emberei hazatérnek...

Plusz a gazdasági növekedés Európában éppenséggel nem túl élénk, inkább a stagnálás jelei mutatkoznak. Egyszerűen nem lesz munka a sok millió, nem túl képzett bevándorlónak, a 2.-3- generációsoknak sem. Ráadásul a jóléti rendszerre is túl sokan vannak rágyógyulva, épp csak a francia gazdaság ezt nem képes minden határon túl fenntartani. Plusz az ebola, amelyet előbb-utóbb be fognak hurcolni a rokonlátogatásról hazaérkező afro-franciák.

20 éven belül állni fog a bál Franciaországban. S mivel nem külső ellenség fogja megtámadni, a NATO-nak nem lesz jogalapja rá, hogy beavatkozzon. Ha mégis beavatkozik, azzal csak el fogja mérgesíteni a helyzetet. Majd akkor meglátjuk, milyen hálásak lesznek a románok, s mivel hálálják meg a fél országukat, ha már ajándékba kapták Trianonban csaknem 100 éve. Erősen gyanítom, a románok a franciákat is ott fogják hagyni, mint eb a sz...t, ahogy a németeket is otthagyták a bajban a II. VH végén.

Volt a franciáknak csaknem 100 évük rá, hogy magukba nézzenek és bocsánatot kérjenek az elcseszett, Európát újabb világháborúba taszító békediktátumért. Nem tették. Bízzuk ezt a dolgot az Úristenre. Lassan, de őrölnek a malmai. (Mondom ezt úgy, hogy nem vagyok klasszikus értelemben vett hívő.)

Üdv:
b
süti beállítások módosítása