Friss topikok

  • : @igaz_ember: "mert az afgán népet Nagy Sándor óta mindenki támadja" Nagy Sándor korában még nem... (2016.11.20. 19:14) Az „afgán szamuráj”
  • Don Gó: A zsidó nem ember, hanem a sátán földi helytartója. (2016.01.18. 16:23) Zsidó bosszúállók
  • : @fehérfarkas: Általában szeretem a kommentjeidet, mert sokat lehet belőle informálódni a Közel-Kel... (2015.07.26. 17:50) A világ 10 legveszélyesebb országa
  • bealina: Szerintem a férfiak hatalmi rivalizálása okozza ezt a csonkítást.A férfi csiklója a makkja,a barla... (2015.05.24. 20:51) Minden nő rémálma?
  • Gringo: @Attila F: Ez a nőkről szóló rész nagyon jó! Ellopom, és ha haveri körben vitatkozunk, (mivelhogy ... (2014.12.21. 00:12) Húsz éves a szabadság Dél-Afrikában – 1. rész

Címkék

Adolf Hitler (1) Afganisztán (2) AIDS (1) Alekszandr Litvinyenko (1) állampolgárság (2) animiszmus (1) arab-izraeli háború (4) arányos elosztás (2) bandák (2) bevándorlás (1) bolsevikek (2) bombázás (1) Borisz Berezovszkij (1) börtön (1) bosszúállók (1) bűnözés (1) bűnszövetkezet (1) Csád (1) család (3) Délvidék (1) drog (3) egészségügy (1) éhezés (1) éhínség (1) Elektronikus hadviselés (1) emberi jogok (6) ENSZ (5) erősen limitált jogok (1) esélyegyenlőség (4) etióp-zsidók (1) etnikai tisztogatás (3) etnikum (1) Európa (3) Európai Bizottság (1) felderítés (1) férfi (1) földgáz (1) fürtös bomba (1) Gáza (2) globális piacgazdaság (1) gyerekek (2) háború (2) Haiti (1) halál (1) Hezbollah (3) Hideg napok (1) HIV (1) holokauszt (3) Hruscsov (1) humántőke (1) ideológiák (1) internacionalizmus (1) intolerancia (4) ipar (1) iszlám (1) Izrael (5) izrael (1) Jemen (1) Josip Broz Tito (1) kazettás bomba (1) Kibera (1) kisebbségek (1) kiszolgáltatottság (7) kitoloncolás (2) klánok (1) kommunizmus (3) koncentrációs tábor (1) Kongó (1) környezetszennyezés (1) Krím (1) Krím félsziget (1) Laosz (1) lázadás (2) lehallgatás (1) letartóztatás (1) Libanon (1) magyargyűlölet (1) második világháború (1) megaláztatás (1) mentális betegségek (2) migráció (1) Mihail Hodorkovszkij (1) Moszad (2) munkanélküliség (2) nácik (2) NATO (1) népírtás (1) (2) nyomornegyed (7) Nyugat-Afrika (2) oktatás (1) oligarcha (2) Oroszország (3) orosz medve (2) Pakisztán (3) polgárháború (5) poligámia (1) prostitucíó (1) Putyin (3) rakétatámadás (1) rasszizmus (2) Roman Abramovics (1) segély (1) síita (2) spiritualizmus (1) stigmák (5) suicid (1) szegénységi küszöb (3) szexi (1) szexualitás (1) Szíria (1) szociológia (1) Szomália (1) Sztálin (1) Szudán (1) tálib (2) társadalom (7) temetés (1) természetgyógyász (1) terrorizmus (3) tévhitek (1) többférjűség (1) többnejűség (1) tolerancia (2) történelem (6) travellerek (1) Trianon (2) tudás (2) túlnépesedés (1) Uganda (1) Ukrajna (3) USA (4) Venezuela (1) vérengzés (1) zsidó (2) zsidók (3) zsidó brigádok (1) Címkefelhő

Világpolitika

Blogunkban szeretnénk rávilágítani a világ érdekes eseményeire, és az azok mögött megbúvó összefüggésekre és igazságokra.

"A tiszteletlenség a szabadság bajnoka, ha nem egyetlen védelmezője." Mark Twain

2014.06.28. 10:23 Vilagpolitika

Fekete szex

Kiskorú prostikkal óvszer nélkül, a terrorizmus árnyékában

 

Kenya az elmúlt évtizedben a világ egyik legfelkapottabb célpont lett a szexturizmust kedvelők körében. A fejlett Nyugatról érkező turisták többsége nem kedveli az óvszert, és előszeretettel választanak magunknak kiskorú alkalmi partnert a prostituáltak közül. Mindeközben a terroristák támadásaival is számolni kell, melyek tönkreteszik az üzletet, és ártanak a kulcsfontosságú turisztikai szektornak.

 - Mv - Kb - 

A kenyai szexturizmus éveken keresztül zavartalanul virágozhatott. Bár az országban hivatalosan tilos a prostitúció, a bárokban, szállodákban, éjszakai szórakozóhelyeken nem volt nehéz a külföldi kuncsaftoknak egy-egy hölgyet vagy urat találniuk, aki kielégítette vágyaikat. A fiatal lányok és fiatalemberek többsége nem számított hivatalos prostituáltnak, az alkalmi szex gyakran csak mellékkeresetet jelentett számukra, amivel kiegészítették rendes fizetésüket.

Különösen a középkorú, tehetősebb hölgyek körében hódított az a Távol-Keletről ismert gyakorlat is, hogy kenyai nyaralásuk időszakára – pár hét, egy hónap – lényegében,,kibéreltek” egy-egy fiatalembert, aki a drága szállodai ellátásért, fényűző életmódért és némi fizetésért cserébe hivatalos partnerük lett ott-tartózkodásuk alatt. Míg az esetek többségében ezzel mindkét fél jól járt, jóval szomorúbb, hogy a UNICEF 2006-os jelentése szerint a tengerparti megyékben élő 12-18 éves lányok egyharmada (körülbelül 15 ezer gyerek) élt alkalmi prostitúcióból, s legalább háromezerre volt tehető azoknak a fiúknak és lányoknak a száma, akik "teljes munkaidőben" ezzel foglalkoztak.

 Megélhetési szexelés

A kenyai tengerparton lévő Malindiban, ahol virágzik a szexturizmus, a lányok jó része már 12 éves korától kezdve prostitúcióból él, de az illegális gyerekkereskedelem sem ismeretlen jelenség.  Jogvédő szervezetek adatai szerint a testükből élő lányok 10%-a 12 éves kor alatt van! Az egyik megszólaltatott prostituált azt mondta, hogy a jobb hónapokban minden napra legalább egy kliens jut. A legtöbb turista Olaszországból jön, jellemzően 50 és 80 év közöttiek.

A 16 éves Maria a következőképpen írja le egy átlagos napját: „Megkérem az egyik „beach boy-t”, (így hívják a striciket, akik a strandokon ajánlgatják a lányokat a turistáknak), hogy keressen nekem egy férfi partnert. Ha sikerül, akkor osztozunk a hasznon, ami átlagban 60 dollár.” A külföldiek általában pénzt lobogtatva közelítik meg a gyerekeket, ezzel adva jelét szándékuknak.  A turisták leginkább a 15-17 éves korosztályt kedvelik, és nagyjából 500 dollárt fizetnek, ha filmre is vehetik az aktust.

kampány.jpg

Egy kenyai, gyermekprostitúció ellenes televíziós kampány fényképe Fotó: PoliticoAfrica

A prostitúció egy nap alatt többet hoz a konyhára, mint egy havi tanári fizetés. A szexturizmus sok fiatal számára nyújthat esélyt a kitörésre, mert az összegyűjtött pénzből egyetemre jelentkezhetnek, megházasodhatnak, vagy épp földet vásárolhatnak, tartósan megalapozva ezzel egzisztenciájukat. Természetesen fontos, hogy a pénz eredetére ne derüljön fény az egyébként meglehetősen konzervatív társadalomban.

Gumi nélkül jobb

„Özvegyen maradt édesanyám egy munkahelyi balesetben elvesztette mindkét kezét, ezért most arra kényszerített, hogy ezt a melót csináljam.” Ez egy 15 éves kislány beszámolója, akinek már van egy gyereke és ő a kenyérkereső a családban. Fél éve dolgozik prostituáltként, rengeteg férfival volt dolga, akiknek többsége olyan turista, akik nem kedvelik az óvszert. A kérdésre, hogy nem fél-e a HIV fertőzéstől, azt válaszolta, hogy sosem volt még vizsgálaton.

A nairobi egyetem 2010-ben egy tanulmány keretében 161 prostituált tevékenységét vizsgálta, akik egy hónap alatt összesen 2978-szor létesítettek szexuális kapcsolatot. Ebből 900 esetben nem használtak óvszert közösüléskor. A legtöbb örömlány azt nyilatkozta, hogy a kliensek nem egyszer halálosan megfenyegették őket, amennyiben ragaszkodnak a védekezéshez. A legtöbb esetben több pénzt ajánlanak a kuncsaftok, ha nem kell a biztonságra figyelni, vagy megerőszakolják a lányokat.  Az előbb említett egyetemi tanulmány keretén belül mintegy 140 utcalányt vetettek alá HIV vizsgálatnak, 27%-nál pozitív lett az eredmény.  

A terrorizmus árnyékában

Az al-Sabáb nemzetközi terrorszervezet támadásai úgy látszik, véget vethetnek a virágzó üzletnek. A radikálisok akciói már eddig is jelentős veszteséget okoztak a turisztikai szektornak. A legutóbbi, a lamui turistaparadicsomtól alig 30 kilométerre fekvő Mkepetoni elleni akció – amelyben közel félszáz ember vesztette életét – ismét felhívta a figyelmet a helyzet tarthatatlanságára. Pár héttel ezelőtt Nagy-Britannia evakuálta a tengerparton nyaraló turistáit, majd hamarosan bezárta mombasai konzulátusát. Az Egyesült Államok is arra figyelmeztette állampolgárait, hogy lehetőség szerint kerüljék el a kelet-afrikai országot. A turizmus a kenyai GDP nagyjából 14 %-át adja, emellett több százezer ember számára biztosít közvetve vagy közvetlenül munkát.

prostitutes.jpg

A prostituáltak teljesen védtelenek a társadalom és a hatóságok támadásaival szemben Fotó: Arthur Okwemba 

Kenyában, főleg a hivatali életben sokan a szegénységet okolják, amiért a gyermekek ilyen korán prostituáltnak állnak. További problémát jelent, hogy a prostituáltak minden napos lelki és fizikai támadásnak vannak kitéve a bel-és külföldi kliensek részéről egyaránt. Ennek megelőzésére számos helyen a lányok egy olyan információs hálózatot próbálnak létrehozni, amelyen keresztül figyelmeztetik egymást a különösen agresszív, vagy veszélyes kuncsaftokra. Nehezíti az előre lépést, hogy a hatóságok egy kis készpénz ellenében hajlandóak szemet hunyni a kliensek által elkövetett kihágások, vagy a bűncselekmények fölött. Sőt, sajnálatos módon nem egyszer ők maguk is elkövetőkké válnak.

 

Hasonló cikkek a témában:

Agybaj és átok Nyugat-Afrikában – mentális helyzet Sierra Leonéban

Ahol a prostitúció és szarpucolás a legjövedelmezőbb állás – Élet Kiberában, a kenyai nyomornegyedben

Segély Afrikának? Nem, köszi – Afrika egy afrikai szemével

A neve: Veszély – Egy poligamista életműve: 130 feleség és 210 gyerek

Minden nő rémálma? – A genitális megcsonkítás

137 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagpolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr326435727

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A megvalósult amerikai ólom.. 2014.06.29. 16:00:29

@steery: Jól értem, hogy te azt fájlalod, hogy egy pedofil a világ feljettebb részén nem hódolhat korlátok nélkül a szenvedélyének, és ezért Afrikába kell mennie??

"És mindez azért, mert otthon nem lehet normális körülmények közt, biztonságosan, mellékhatások és össztársadalmi köpködés nélkül kefélni? " Már hogyne lehetne? Ez félremagyarázás. Külföldre legfeljebb azért mennék csajozási szándékkal, mert nálunk viszonylag kevés fekete, thai, latin csaj van.

odamondó 2014.06.29. 16:18:45

Paradies: Liebe

Ezt érdemes megnézni ebben a témában. Ha valaki erre a szintű "szórakoztatásra" vágyik tegye nyugodtan. Az ilyen Afrikában önkényeztető nők/férfiak meg akár ott is maradhatnának örökre. Túl sok a szemét így is Európában.

Almandin 2014.06.30. 00:59:53

@zizi77: Ez egy nagyon beteg hozzászóló. Ki az az őrült, aki elhiszi, hogy egy 10 év körüli gyerek önként választja ezt? Vagy hogy jó neki?! A gyermekprostitúció egy aberrált, beteg dolog, aki elszenvedi, élete végéig lelki (de akár testi) nyomorék lesz.
Más kérdés, hogy pl. egy 17 éves prostituált már más kategória, ott már gyakran önkéntes a döntés és az illetőről nem is lehet igazoltatás nélkül megmondani, hogy betöltötte-e a 18-at. Ezért én nem sorolom ezt kifejezetten a gyermekprostitúcióhoz, itt inkább a fiatalkorú prostituált a megfelelő kifejezés. Az ügyfeleik sem aberráltak. Viszont aki 14 év alatti prostikkal él nemi életet, az egy beteg, mocskos pedofil. Aki pedig ezt támogatja, erkölcsileg nagyon romlott. Sajnálom, hogy vannak olyan országok, ahol az ilyet büntetlenül megtehetik. Belegondolni is szörnyű, hogy köztünk is mennyi olyan ember szaladgálhat itt M.o.-n is, aki Kenyában és Thaiföldön gyerekeket dugott meg.

Az evolúció megfordítója... vissza a fára! (törölt 2014.06.30. 07:07:05

@zizi77: szóval a gyerekek nem tudják belátni, hogy milyen következményekkel jár majd a döntésük?
ezt írtad:
"Egészen egyszerűen, mert nem tudják felmérni, hogy milyen következményekkel járhat ez a döntés."

és a felnőttek képesek ezt belátni?
lásd devizahitel, MLM, piramisjátékok, az egész választási rendszer, Manyup lenyúlás
egy felnőtt nő szerinted teljesen átlátja minden döntését? ő nem kényszerből prostiskodik? a kényszer, hogy kell neki a pénz...

én nem tenném a felnőtteket annyira magasra és nem degradálnám a gyerekeket olyan szinten, ahogy te teszed

Az evolúció megfordítója... vissza a fára! (törölt 2014.06.30. 07:14:37

@Almandin: aki járt Thaiföldön és nem a feleségével járt ott, annak 99%-a el is ment prostihoz, egy része ezeknek gyerekekkel múlatta az idejét
aki a feleségével, családjával ment Thaiföldre, annak csak kis része ment el prostizni

örülök, hogy felmented a 14-18 év közötti prostik klienseit, ezzel is egy olyan tettet támogatsz, ami Magyarországon bűncselekmény
tehát te arra buzdítasz, hogy bűncselekményt kövessenek el mások
jellemző, hogy közben álszent módon elítéled azokat, akik 14 év alatti prostituáltat látogatnak...
hát te se vagy épeszű! egyszerűen saját szexuális orientációdat akarod ráerőltetni másokra és azt gondolod, hogy a hatályos jogszabályokra szarhatsz, 14-15 éves prostikat kúrogathatsz és ugyanakkor te különb vagy, mint az, aki 13 évest kúr meg

Az evolúció megfordítója... vissza a fára! (törölt 2014.06.30. 07:20:02

@DICKtátor: "Tudod, miért nem engedi a társadalom többsége, hogy a gyermekkorúakat jól meg lehessen baszni közvetlenül azután, miután meg jött az első menstruációjuk???" - nem tudom
de visszakérdezek: miért engedi a társadalom többsége, hogy 18 évesnél idősebbeket kúrhass pénzért?
az a gyanúm, hogy valakik összeültek és 18 évben határozták meg a nagykorúság korhatárát
hasraütésszerűen
ugyanis nem mindenki érett ilyen életkorban, sőt, valaki már 14 évesen is érettebben gondolkodik, mint mások 19 évesen
valamint a világon nem mindenütt azonos életkort határoztak meg pl. legális szex korhatárának
de ha egy emberi faj vagyunk, akkor hogy lehet, hogy nem egyszerre érünk meg? és miért nem a valódi érettséget veszik számításba fiktív, hajánál fogva előrángatott életkori határok helyett?

"Gondolod, hogy a nyagykorúságot azért határozták meg 18 évbe, mert 1 nappal előtte még gyerek vagy, utána meg felnőtt???" - na látod, érted te ezt...
látod te is, hogy a 18 éves életkor lehetne akár 15 vagy 24 év is, csak valamit bele kellett írni a Btk-ba
indok: mer' csak!

magyar bucó 2014.06.30. 07:45:12

"Özvegyen maradt édesanyám egy munkahelyi balesetben elvesztette mindkét kezét, ezért most arra kényszerített, hogy ezt a melót csináljam."

Nyilván megpofozza, ha nem teszi...

magyar bucó 2014.06.30. 07:47:37

@Az evolúció megfordítója... vissza a fára!:
Mert társadalmunkban nincs felnőtté avatási szertartás, senkinek sem kell semmiféle érettséget bizonyítania, elég, ha régen született. Ezért van sok 30 feletti gyermek is, akinek fogalma sincs a felnőtt létről, csak haverok, buli...

Az evolúció megfordítója... vissza a fára! (törölt 2014.06.30. 07:53:22

@DICKtátor: "kihasználva próbálja meg kielégíteni ugyancsak nyilvánvalóan beteg, és deviáns szexuális vágyait" - hogy mi a beteg és deviáns, azt nem te mondod meg
sőt, szerintem senki nem mondhatja meg
pár évtizede még a buziság is beteges dolog volt
vagy az idősek szexuális élete
vagy a szellemi fogyatékosok szexuális élete
ezeket mára elfogadták, a pedofília emancipációjára is sor fog kerülni rövidesen

én pl. azt tartom undorítónak, ha valaki 35 év feletti nővel szexel, pláne olyan nővel, akinek már nincs természetesen menstruációja, tehát a méhe biológiailag funkcióját vesztette
mégsem akarom betiltani, hogy mások öregecskedő nőkkel kúrjanak
a buziságot is undorítónak tartom, de nem akarom betiltatni, mert liberális vagyok

"Vagy megfordítva, vajon elítélnéd, ha a rokonod, anyád, húgod, lányod csiklóját vágná ki itthon egy kenyai vallási rítusból?????????" - hazudsz!
a női nemi szerv csonkítása nem vallási rítus, csinálják muszlimok, keresztények, sőt törzsi vallásúak és nem vallásosak is
ez a Földnek egy bizonyos régiójában elterjedt szokás, nem vallási alapú
a kenyaiak 83%-a amúgy is keresztény, tehát ha vallási alapú lenne, akkor Rómában, Budapesten, Madridban és Mexikóvárosban is csinálnák a keresztények
a család döntése, úgy gondolják, ettől szebb, egészségesebb, tisztább a női nemi szerv - persze ez egy tévhit
ahogy az amerikai családok is abban a tévhitben élnek, hogy a fiúgyermeket körül kell metélni, meg kell csonkítani, mert az tisztább, egészségesebb
valójában a férfi körülmetélésnek annyi haszna van, mint a nőinek: semmi

az én családomban ez nem szokás, ezért nem tenném én sem a gyerekemmel, se fiammal, se lányommal

máshol meg a fiúk csonkítása terjedt el, azt a nyugati férfigyűlölő világban teljesen természetesnek tartják
sőt még áltudományos érveket is felhoznak mellette: tisztán tartani könnyebb... blabla
ha a fitymának nem lenne funkciója, vagy hátrányt jelentene, akkor az evolúció már megszabadult volna tőle
a női nemi szervet is könnyebb tisztán tartani, ha nincsenek ott a kisajkak, amiken baktériumok telepednek meg
pont olyan ál-érv ez is, mint a fiúk csonkolása esetén

én elutasítom mind a nők, mind a férfiak csonkítását

"A (fejlett) társadalom alapvető igénye ugyanis, hogy fiatalkorúakat védelemben részesítse, így maximalizálja a túlélési esélyüket." - szóval szerinted az a jobb, felsőbbrendű társadalom, ami több szabályt hoz az életviszonyok rendezésére, kordában tartására, nem pedig az, amelyik szabadságot ad az egyénnek
a nyugati társadalmakban jellemző, hogy a gyereknevelést már nem is a családok végzik, hanem az állam intézményei
a szülők, a család döntési joga közelíti a nullát
nem vagyok meggyőződve arról, hogy ez jobb, mint az a rendszer, ahol a család neveli a gyereket és dönt a jövőjéről
ma már nyugaton a nő nem a férjéhez hű és nem vele működik együtt, hanem az állammal, mert az állam tartja el különböző családtámogatások formájában
a férfi kirekesztődik a család életéből és a feminista ideológia mindenért bűnbaknak teszi meg
a végeredmény az atomizált és csonka család, a nagyszülők rekesztődtek ki első körben a családból, majd az apa, végül az anya is a karriert hajszolja, a gyerekeket meg az állam neveli és tartja kordában szabályoktól béklyózva
ha lenne család, ami terelgeti a gyereket, akkor nyugaton sem lenne szükség millió szabályra, gyermekvédelemre
amúgy is az ilyen bürokratikus rendszerek jellemzője, hogy saját fontosságukat akarják bizonyítani és folyton növelik a méretüket, folyton új és még bonyolultabb szabályokat alkotnak
én jobb szeretném, ha családban nőne fel a gyermekem, lányom, nem pedig a bürokrácia nevelné fel
és én meg tudom védeni attól, hogy prosti legyen
nem csak 5 évesen, hanem akár 30 évesen is
ez nevelés kérdése
ezt pedig a családokra kell bízni
ha erősek a családok, akkor olyan útra lépnek a lányaik, amilyet a család elvár tőlük
innentől kezdve pedig csak magunkat hibáztathatjuk azért, hogy mi lesz a gyerekünkből
persze ez a paternalista államot imádó nyugatiak, magyarok szemében szörnyű nagy felelősség, ők inkább az államra tolják a felelősséget a gyerekeik védelmében, nevelésében

én a saját példámból kiindulva látom, hogy amit gondolok, amit tudok, érzek, annak nagy részét magam állítottam össze, ehhez otthonról kaptam erős kritikai érzéket, a kulturált vitatkozás, érvelés képességét, erkölcsi tartást, jó és rossz közti választás képességét, az iskolákból, az államtól meg általános és képmutató szabályokat, amiket szintén kritikával kezelek, de tiszteletben tartok, mert végülis én sem szeretnék börtönbe kerülni, alkalmazkodom a társadalom normáihoz, de azokat folyamatosan átszűröm és megkérdőjelezem elméletben

Az evolúció megfordítója... vissza a fára! (törölt 2014.06.30. 08:02:00

@magyar bucó: a nyugati ember sose nő fel
élethosszig tanulás, élethosszig felelőtlenség, élethosszig az államtól várni mindent, minden konfliktus, probléma, krízis megoldását
boldog együgyűség, ne gondolkozz, majd az állam megmondja, hogy mikor mit tegyél
aztán amikor beszarik a rendszer, akkor mindenki áll, mint fasz a lakodalomban

én úgy látom ezt, hogy a családnak vissza kell vennie az erkölcsi nevelést az államtól
az állam nem erkölcsös, nem tud erkölcsre nevelni
a valláserkölcsben sem hiszek, mint ateista
nyilván minden családban mások a normák, kicsit mást fognak tanítani a gyereknek, de ez nem baj szerintem
én nem bánom, hogy a szüleim más szemléletet tanítottak nekem, mint a szomszéd Pistikének
nem gyökeresen mást, nem mindenben jobbat, de legalább a családomból hozott tudást, a saját őseim tiszteletét, a kritikai érzékemet, még az esetleges szorongásaimat, bizalmatlanságomat, előítéleteimet is köszönöm nekik
ettől is vagyok más, mint a többiek
mindenki más
a szükségtelenül uniformizáló szabályok csonkolják a személyiséget

zizi77 2014.06.30. 09:45:28

@Az evolúció megfordítója... vissza a fára!: 8 éves a lányom. Hidd el van különbség a gyerek és a felnőtt között. Te tényleg nem láttál még közelről gyereket? Hol élsz, barlangban?

zizi77 2014.06.30. 10:11:53

@Az evolúció megfordítója... vissza a fára!: a női nemiszervek csonkításának semmi köze a tisztasághoz. Azért csinálják, hogy a nőnek ne legyen élvezetes a szex, mert így nincs miért félrelépniük. A többi csak hülye maszlag. Egyébként a kereszténység egészen biztosan nem támogatja ezt a csonkítást.

zizi77 2014.06.30. 10:15:10

@Az evolúció megfordítója... vissza a fára!: azt is szüleidtől hallottad, hogy a 6 éves gyerek szabad akaratból nyugodtan lehet prosti?

Almandin 2014.06.30. 11:18:57

@Az evolúció megfordítója... vissza a fára!: Te vagy az, aki nem normális. Eszem ágában sincs bűncselekményre buzdítani senkit. Az, hogy a prostitúció hány éves életkortól legális (sőt, egyáltalán a prostitúció legális-e), országfüggő. Svédországban pl. mindenki bűncselekményt követ el, aki prosti (bármilyen életkorú) szolgáltatását igénybe veszi, mert ott a kuncsaftot büntetik.
Viszont aki nem tud különbséget tenni egy nemileg éretlen és érett személyiség között, az nem komplett. Aki serdületlen gyerekek prostitúcióját helyesnek tartja, az vagy nem normális, vagy maga is pedo hajlamú (ne vedd magadra, ha nem igaz, nem téged akarlak lepedofilozni).
Én se biztatok arra senkit, hogy 18 év alatti qrva szolgáltatását vegye igénybe, csupán arra akartam rávilágítani, hogy egy 16-17 éves nőt megkívánni és esetleg lefeküdni vele nem aberráció, de egy kiskamasz vagy kifejezetten gyerek egészséges emberben nemi vágyat nem kelt.
Az pedig, hogy 18 év alattiak prostinak álljanak, szerintem se helyes még akkor se, ha már közel vannak a nagykorúsághoz. Azért, mert ez egy nagyon felelős döntés. Ha valaki egyszer erre adta a fejét, még ha később ki is száll a szexiparból, örökké kísértheti a múltja. Karrierje, házassága rámehet, ha kiderül. Ezért hoztak olyan törvényt sok helyen, hogy csak nagykorú személy állhat prostinak vagy pornószínésznek, mert egy ilyen döntéshez már érettebb személyiség kell.

Almandin 2014.06.30. 11:35:53

@Az evolúció megfordítója... vissza a fára!: Nagyon remélem, hogy a pedofília emancipációjára soha nem kerül sor. Egy platformra helyezni a homoszexualitással, az idősek nemi életével, vagy a fogyatékosok nemi életével nem lehet. Azért, mert az utóbbi esetekben nem éri testi-lelki kár a benne részt vevőket. Pedofília esetén a gyerek testileg-lelkileg teljesen éretlen a nemi élményre, maradandó testi-lelki károkat okoz. Nemrég olvastam egy riasztó esetet: egy felnőtt arab férfi feleségül vett egy kb. 8-9 éves kislányt (vannak olyan országok, ahol ez nem ütközik törvénybe),akivel azonnal nemi életet kezdett élni. Szegény kislány a nemi aktustól belülről szétrepedt, mert még akkorák voltak a méretbeli különbségek. Bele is halt a szerencsétlen.
Én is olvastam arról, hogy vannak olyan ultraliberális pedofil jogvédő csoportok egyes nyugati államokban, amelyek el akarják törölni a beleegyezési korhatárt, hogy akár az óvodásokat is szabadon megizélhessék. Remélem, ilyen agyrémeket a társadalmak nem fognak sehol támogatni.

magyar bucó 2014.06.30. 11:38:51

@Almandin: "Remélem, ilyen agyrémeket a társadalmak nem fognak sehol támogatni."

Pár évtizede még a buzikról is ezt mondták...

Almandin 2014.06.30. 11:55:47

@magyar bucó: A homoszexualitás kérdése ma is megosztja a társadalmat. Viszont a pedofíliát az emberek 99%-a elítéli. Így nem valószínű, hogy az elkövetkezendő pár száz évben legalizálni fogják.

magyar bucó 2014.06.30. 12:02:00

@Almandin:
Mindkettő téves szexuális orientáció, nem tudjuk, hogyan és miért alakul ki, nem tudjuk befolyásolni, kezelni, "gyógyítani".
Minthogy az utóbbi másoknak kárt okoz, ezért az ma is büntetőjogi kategória, bár a beteg emberek börtönbe zárása nem igazán alkalmas a probléma kezelésére.

Almandin 2014.06.30. 12:04:48

@Az evolúció megfordítója... vissza a fára!: A nagykorúság határát egyébként valóban úgy határozták meg, hogy összeültek (az országok parlamentje megszavazta). Úgy tudom, hogy jelenleg 16 és 21 év közt változik. Általában a posztadoleszcencia (ifjúkor ) éveiben adják meg.
Viszont ahhoz tényleg össze kell ülnie a törvényhozásnak, hogy húzzanak egy határt, mert a serdülőkor eleje éles határvonal, a vége nem egyértelmű. Jogi szempontból viszont meg kell különböztetni a kiskorút és a nagykorút.
Egy 10 éves ember azonban még semmilyen szempontból nem tekinthető felnőttnek. Az, hogy egy 17 vagy 20 éves az-e, az adott ország törvényeitől függ.

Almandin 2014.06.30. 12:07:09

@magyar bucó: Önmagában a pedofil hajlam nem büntetendő addig, amíg nem követ el pedofil cselekményt.
Egy lopásra hajlamos ember sem kerül börtönbe azért, mert lopási ingerenciája van. Ha meg tudja fékezni a késztetését, nem tolvaj. Ha nem, bűnelkövető.

magyar bucó 2014.06.30. 12:10:01

@Almandin:
A szexualitás az egyik legerősebb késztetés, az egy életen át tartó önmegtartóztatás szinte emberfeletti erőfeszítés. Jobb lenne, ha lenne valamilyen mód a normális irányba módosításra.

Az evolúció megfordítója... vissza a fára! (törölt 2014.07.01. 02:54:17

@zizi77: hazudsz!
Afrika azon reszein, ahol csonkoljak a nok nemi szervet elnek keresztenyek is, Kenyaban 83% kereszteny van
Ok is korulmetelik a noket
Ez nem vallasi kerdes
Az is hazugsag a reszedrol, hogy azert csinaljak, hogy a no ne elvezze a szexet
Ezt gondolom valami feminista oldalon olvastad
Az igazi indok: tisztabbnak tartjak az ilyen lanyokat, szebbnek az ilyen nemi szervet
Ahogy sok afrikai torzs mas testmodositasokat is vegez magan

A nok korulmetelese meg az osi Egyiptombol eredo hagyomany, joval a keresztenyseg es iszlam elott megjelent, ezert is vegzik vallasra tekintet nelkul Afrika es Kozel-Kelet sok reszen, mert "nepszokas", nem vallasi szokas

Az evolúció megfordítója... vissza a fára! (törölt 2014.07.01. 03:12:02

@Almandin: " Egy 10 éves ember azonban még semmilyen szempontból nem tekinthető felnőttnek" - meresz kijelentes ez
Nyugaton talan nem. Mashol a vilagban igen.
Nyugaton infantilizaljak a fiatal felnotteket is. 30 eves korig ki se lepnek az egyetemrol, felelosseget nem vallalnak meg magukert se, nemhogy masokert, csaladert.

" Viszont a pedofíliát az emberek 99%-a elítéli. Így nem valószínű, hogy az elkövetkezendő pár száz évben legalizálni fogják." - 100 eve a homiszexualisokrol is ezt mondtak:) ma meg mar az a gaz, ha nincs homo baratod vagy egy muvesz, divattervezo, stylist, ha nem homo, de legalabbis biszex, akkor komolyan se veszik

" Pedofília esetén a gyerek testileg-lelkileg teljesen éretlen a nemi élményre, maradandó testi-lelki károkat okoz." - ugyanezt mondtak az idosek, fogyatekosok, homokosok eseteben is par evtizede
Elfelejted, hogy a csecsemok is reagalnak szexualis stimulaciora. A szexualis elet nem ugy kezdodik, hogy elso menses utan vagy eppen 18 eves korban hirtelen berobbam az eletedbe. Folyamatosan alakul ki, ez pedig mar csecsemokorban elkezdodik.
Ovodasok mar jatszanak magukkal, mert erzekenyek szexualisan. Persze ezt prud felnottek kezrecsapassal buntetik. Az o gyerekuk aztan nem maszturbal... Csak titokban.

" Nemrég olvastam egy riasztó esetet: egy felnőtt arab férfi feleségül vett egy kb. 8-9 éves kislányt (vannak olyan országok, ahol ez nem ütközik törvénybe),akivel azonnal nemi életet kezdett élni. Szegény kislány a nemi aktustól belülről szétrepedt, mert még akkorák voltak a méretbeli különbségek. Bele is halt a szerencsétlen." - en meg nemreg olvastam, hogy felnott noket, sot 86 eves oregasszonyokat is halalra lehet eroszakolni. Na ebbol mi kovetkezik? Semmi. Masik szaz 8 eves kislany meg boldog a hazassagaban.
Europaban is hazasodtak gyerekkent a kozepkorban, kora ujkorban sokan, eleg csak nemesi es uralkodohazakra gondolni. Ma meg az a nemnormalis, aki 30 eves kora elott hazasodik. Amikor egy no mar tul van termekenysege csucsan, aszalodik ossze a mehe, szuli a Down-koros gyerekeket, mert a genetika ilyen kegyetlen dolog.

Az evolúció megfordítója... vissza a fára! (törölt 2014.07.01. 03:22:05

@Almandin: " aki nem tud különbséget tenni egy nemileg éretlen és érett személyiség között, az nem komplett" - en pl. nem tudok, pelda: volt kapcsolatom 24 eves foiskolas lannyal, teljesen labilis szemelyisege volt, szerencsere par honap utan vege lett
Mas: nemileg erett szemelyisege lehet egy szellemi fogyatekosnak? Mert szerintem nem. Megis szabad baszniuk, sot sokan tapsikolnak, hogy milyen aranyos ket szerelmes Down-koros.
Kozben egy egeszseges 8-10 eves el van tiltva a szextol.

@zizi77: nem, ezt az en sajat erkolcsi erzekem sugallja
Vagy legyen teljesen tilos a penzert szexeles (ideertve a vacsorameghivas, virag, ajandek formajaban juttatott elonyoket is), vagy legyen szabad teljesen
En a tobb szabadsagot mindig partolom. A sved tilalom abszurd, minden liberalisnak, szabadsagszereto embernek kuzdenie kell ellene.

Az evolúció megfordítója... vissza a fára! (törölt 2014.07.01. 03:40:29

@zizi77: a 8 eves lanyodra mar javaban csorgatjak a nyalukat a 8-9 eves kisfiuk
De a 8 eves lanyod inkabb a 13-14 eves fiukra nedvesedik
A lanyok mindig a kicsit idosebb fiukra izgulnak, ez normalis.
Nyilvan ezt nem fogja neked igy elmondani, ezert jobb, ha tolem tudod meg.
A lanyod mar magahoz nyul, ha kisebb koraban nem verted meg vagy keltettel benne buntudatot, amikor a puncijat simogatta, akkor mara eleg fejlett nemi elete lehet. Egyelore csak magaban, ejszaka a takaro alatt.
A legjobb, amit tehet egy szulo, hogy nem demonozalja es misztifikalja a szexet a gyerekei elott, hanem megtanitja a jo szexre. Igy a gyereknek igenye lesz a kielegito szexre, nem lesz aldozat, tudatos dontest hoz. Es nem azert nem lesz prosti, mert az allam tiltja, hanem mert ertekeli a testet es az eszevel akar penzt keresni. Ha pedig prosti lesz, akkor tudja, hogy hogy menedzselje magat, hogy gyujtson toket, hogy lepjen tovabb. Nem lesz kiszolgaltatott. Meg kell tanitani a gyereknek, hogy a prostisag egy szakma. Nem mindenkinek valo, kell kinalni alternativat, akkor nem a kurvalkodast valasztjak majd. Ha pedig megis, akkor jol csinaljak: ne hasznaljak ki oket es ok se sajat magukat, gondoljanak a jovore, vigyazzanak az egeszsegukre. Sok szarabbul fizetett es veszelyesebb szakma van a prostisagnal!
En pl nem szeretnem, ha a lanyom vegyesz laborans lenne: par evtized utan tuti majrakot kapna.
Tavol-Keleten elek, itt egy prosti jobban keres, mint egy irodai dolgozo. Nem kicsi, hanem sokkal jobban. Egyik se kenyszerbol megy prostinak. Egyszeruen szeretik a szep designer ruhakat, taskakat, utazasokat, luxus eletet. Es a konnyu munkat, amihez kepzettseg se kell.
Ja, itt tudnak banni a penzzel az emberek, a prosti is. Gyujtenek es eletuk vegeig jol elnek. Ferjhez mennek valami uzletemberhez es gyereket nevelnek. Mondjuk az itteni nok nem a magyarorszagi szemetegeto mellett strihelok szintjen allnak kulsore es intelligenciaban sem.

zizi77 2014.07.01. 07:08:59

@Az evolúció megfordítója... vissza a fára!: egy szóval nem írtam, hogy vallási kérdés a csonkítás. Annyit írtam, hogy a kereszténység elítéli ezt. Pl. a katolikus egyház 100%. A tisztasághoz ennek semmi köze. Míg a férfiaknál ezzel lehet indokolni, a nőknél a világon semmi alapja nincs.

zizi77 2014.07.01. 07:19:25

@Az evolúció megfordítója... vissza a fára!: nem tudok mást írni, beteg vagy. A 8 éves lányom is ismerkedik a testével, természetesen, de a szavaidból azt veszem ki, hogy esetleg valami "tapasztalt" fószerrel be is kéne avattatnunk, hogy tudja milyen a jó szex.
Azt hiszem itt hagytam abba a beszélgetést, mert felfordul a gyomrom a Te "erkölcseiden". Menj el minimum pszichológushoz, mert komoly bajok lehetnek a fejeddel. Értem én, hogy szabadság, meg egyenlőség, de azért mert valaki 30 évesen sem felnőtt, egy 10 éves gyerek nem lesz az. És ne menj gyerekek közelébe nagyon kérlek!!!!!!!!

magyar bucó 2014.07.01. 07:55:35

@zizi77:
"a szavaidból azt veszem ki, hogy esetleg valami "tapasztalt" fószerrel be is kéne avattatnunk, hogy tudja milyen a jó szex"

Ez téged minősít... Tudod, mint a Rorschach-teszt, nem ábrázol semmit, de sokat elárul rólad, hogy te mit látsz bele...

Az evolúció megfordítója... vissza a fára! (törölt 2014.07.01. 07:57:02

@zizi77: a keresztenysegnek semmi koze hozza
Keresztenyek is csinaljak Afrikaba meg muszlimok es jemeni zsidok is csinaltak.
Hogy mit itel el a katolikus egyhaz, az lofaszt se szamit.
Elitelik a buzisagot, megis a papok tobbsege egymas zacskojaval jatszik vagy eppen gyerekeket kurogat. Meg a katoloikusok abban is hisznek, hogu ne olj, aztan megis voltak vallashaboruk, inkvizicio es perverz papok.

Az evolúció megfordítója... vissza a fára! (törölt 2014.07.01. 08:02:35

@zizi77: ferfiaknal sem lehet ezzel indokolni
Noknel se szerintem, de az afrikaiak ugy gondoljak, hogy a metelt pina tisztabb, szebb, jobb eselye lesz a lanynak ferjhez menni.
Az sem igaz, hogy a rendes fitymas penisznel a csonkitott tisztabb lenne, megis el ez a tevhit nyugaton.
Ahogy Afrikaban ugyanez a tevhit el a csonkolt pinarol.
Mindketto hulyeseg persze. En azon szoktam megdobbenni, amikor valaki tiltakozik a nok csonkitasa ellen, de a ferfiaket tamogatja... Mert nyugaton ez a tevhit terjedt el es a nyugati tevhitek jobbak, mint az afrikai tevhitek...

Az evolúció megfordítója... vissza a fára! (törölt 2014.07.01. 08:19:33

@zizi77: "nem tudok mást írni, beteg vagy. A 8 éves lányom is ismerkedik a testével, természetesen, de a szavaidból azt veszem ki, hogy esetleg valami "tapasztalt" fószerrel be is kéne avattatnunk, hogy tudja milyen a jó szex." - beteges hazudozo vagy, te ezt akarod belelatni a mondandomba, ez szerintem teged minosit
Nem irtam ilyet.
Bar amit irsz, az hagyomanyosan igy tortent. Lehet kopkodni erre, de bizony bizonyos torzseknel a csalad notagjai egy dildoval vettek el a lany szuzesseget. Ez volt a beavatas.
Amugy az mennyivel lesz jobb, ha a lanyodat egy nala 1-2 evvel idosebb kisfiu fogja beavatni egy tuningolt Opel Astra hatso ulesen vagy a bokrok alatt egy nyari fesztivalon?

"felfordul a gyomrom a Te "erkölcseiden"" - nem gondolom, hogy nekem volnanak erkolcseim, plane olyanok, amiket masokra ra kellene eroltetnem
En tenyeket irok, biologiai tenyeket. Hogy a csecsemo reagal a csiklo, penisz izgatasara, hogy a szexualitas nem 18 eves korban pattan ki az emberbol, hanem mar gyerekkent is megeli.
Ez nem erkolcs, ez biologia, elettan, errol nem vitatkozhatsz.

"Menj el minimum pszichológushoz, mert komoly bajok lehetnek a fejeddel." - a fejemmel annyi baj van, hogy kicsit kopaszodni kezdtem, ezen pszichologus nem segithet
Amugy a pszichologiaban, mint altalaban a bolcsesz "tudomanyokban" nem hiszek
Viccnek meg szorakozasnak jo a pszichologia, de ami tudomany, az a neurologia, pszichiatria.
Kb olyan a viszony a pszichologia es a pszichiatria kozott, mint az asztrologia es asztronomia kozott.

A 8 eves kislanyodat szivesen megismernem, elbeszelgetnek vele. Semmi hatso szandek :) Tudod szexre, jo szexualis eletre nevelni nem elsosorban kurassal kell, hanem jo peldaval, vitaval, beszelgetessel, erzelmi tamogatassal, jo es felelos dontesre felkeszitessel.
Szerintem jobban jarna velem a lanyod, ha en beszelnek vele, mintha egy kis budos szaju takony gyerek ujjazna meg a retkes kormeivel valami nyari taborban vagy plaza moziban.
Sajnos nem elek Magyarorszagon...

Az evolúció megfordítója... vissza a fára! (törölt 2014.07.01. 08:23:13

@zizi77: hazudsz, ferfiaknal se lehet a csonkitast tisztasaggal indokolni.
Pont olyan barbar es altudomanyos erv ez, mint a nok eseteben.

zizi77 2014.07.01. 09:33:34

@magyar bucó: kedves evolúció barátunk azt írta, hogy meg kell tanítani a gyereket a jó szexre. Ezt mégis, hogy máshogy kéne értelmeznem? Nézessek vele pornót? A 8 éves gyereknek meséljem el, hogy nekem mi a jó a szexben, vagy esetleg nézte, amikor mi csináljuk. Meséld már el, hogy mégis, hogy kéne szerinted megtanítani a gyereket a jó szexre, ha az ami nekem eszembe jutott/és rosszul is lettem tőle/, engem minősít!

zizi77 2014.07.01. 09:40:42

@Az evolúció megfordítója... vissza a fára!: nem támogatom a fiúk körülmetélését sem, mert feleslegesnek tartom, de az azért sejtet valamit, hogy az egyik legális, a másik viszont nem.
kitekinto.hu/afrika/2011/10/03/amirl_afrikaban_nem_beszelnek_a_nk/#.U7JG6H8aySM
Azért csinálják persze, hogy tiszták maradjanak a nők, csak nem úgy ahogy Te gondolod. Nem a higiéniáról szól a dolog, mert akkor nem halnának bele olyan sokan a beavatkozásba, hanem a nemi vágy és a kicsapongások visszaszorítására. A női hüvelyt és környékét mellesleg a savas közeg védi a fertőzésekkel szemben, míg a pasiknál ez ugye nincs meg.
Ezt a hazudsz dolgot meg hanyagold már, mert max. tévedek, de nem hazudok.

zizi77 2014.07.01. 09:49:29

@Az evolúció megfordítója... vissza a fára!: attól, hogy a 9 hónapos lányom is reagál az esetleges szexuális ingerekre/ nem szoktuk próbálgatni, így nem tudom/, még nem lesz érett a szexre. A 8 éves lányom se, mégha simogatja is magát néha. Attól még nem érett rá, hogy felnőtt férfiak bármilyen módon is szexuális játékokat folytassanak vele. Még akkor sem, ha esetleg neki jól esne a simogatás abban a pillanatban.
Egyébként nagy szerencséd van, hogy arc nélkül írogathatsz ilyeneket, mett valószínű már rég agyonvertek volna.
Beszélgess el ezekről kisgyerekes barátaiddal, és figyeld az arcukat, meg hogy mikor látod őket legközelebb!

magyar bucó 2014.07.01. 10:05:46

@zizi77:
Néhány egészen egyszerű módszer:
Nem mondod neki, hogy a szex rossz, bűnös dolog, ha a téma szóba kerül, őszintén és pozitívan válaszolsz. Ugyanakkor az is kiemelendő, hogy a szex magánügy és felelősségteljes dolog, nem maszturbál mások előtt és nem engedi be az első jöttmentet a bugyijába.

zizi77 2014.07.01. 10:15:32

@magyar bucó: a maga szintjén pont ezt csináljuk. Igaz neki a szex még csak a csókolózást jelenti szerencsére. Igaz az én lányom nem is Való Világon nevelkedik. Még a kistesóval kapcsolatban sem kellett kitérnünk a "hogyan kerül be apa sejtecskéje anya pocakjába" kérdésre.
Egyébként mivel Evolució szerint semmi baj azzal, ha 6-7 éves gyerekek szexuális aktusokban vesznek részt, ha az a "saját döntésük" , csoda, hogy az jutott eszembe a feltevésére, ami?

zizi77 2014.07.01. 10:18:03

@Az evolúció megfordítója... vissza a fára!: pszichológust azért javasoltam, hogy megtaláld atz okát, miért gondolod, hogy gyerekekkel szexelni normális dolog. Pszichiáter max. bezárat, ha veszélyesnek ítél.

Az evolúció megfordítója... vissza a fára! (törölt 2014.07.01. 10:45:05

@zizi77: hazudsz!

" de az azért sejtet valamit, hogy az egyik legális, a másik viszont nem." - most soroljak par szaz dolgot, ami valahol tilos, mashol meg legalis? Drogok, alkohol, homoszexualitas, hited megvalasztasa, oralis szex...

Ja, a ferfiak megcsonkitasa azert legalis sok helyen, amiert a nok korulmetelese is gyakorlat sok helyen
Mert ez a szokas.
Maglyan embereket egetni is szokas volt regen, ma meg mar nem az. A ferfiak es nok korulmeteleset is be kell fejezni.
De te latom nagyon tamogatod a ferfiak megcsonkitasat. Lassan meggyozol es en is tamogatni fogom mindket nem megcsonkitasat :)

Az evolúció megfordítója... vissza a fára! (törölt 2014.07.01. 10:52:16

@zizi77: mert szerinted miota nem latjak, halljak a gyerekek, hogy a szuleik kurnak? Miota nem egy szobaban el a csalad. Par szaz eve legfeljebb.
Nem kell a gyereked elott basznod! Porno mar jobb otlet, 8-10 evesen mar ugyis fog latni ilyet. El kell magyarazni neki, hogy amit lat, annak mi koze a valosaghoz.
Persze ezt kereszteny agymosottak nem teszik meg, az o kolykeiket a papok avatjak be hulye sztorikkal es kis pedofiliaval.

Szerinted a szexet nem ugy tanuljuk, mint mast? Meselnek rola, elkepzeljuk, probaljuk, kijavitjak, sikerul.

Az egy kifejezetten jo otlet, hogy elmeseled, hogy miert csinalod a partnereddel es mi a jo benne.
Minel inkabb titkos, mocskos dolognak hiszik, annal jobban felnek, szoronganak tole.

zizi77 2014.07.01. 11:14:44

@Az evolúció megfordítója... vissza a fára!: hol olvastad, hogy támogatom a férfiak körülmetélését? Pont azt írtam, hogy nem, mert nem látom semmi előnyét. Mellesleg azért a kettő nem ugyanaz, mert a pasik erotikus érzetét nem rontja, míga nőknél pont annak a megszüntetése a cél. Felőlem betilthatják a pasiknál is, csak a zsidó lobbi ezt úgyis megakadályozná! Hagyd már ezt a hazudsz-ozást, mert uncsi. Hiteltelenné válsz tőle, ha nem vennéd észre!

Az evolúció megfordítója... vissza a fára! (törölt 2014.07.01. 11:23:50

@zizi77: " Beszélgess el ezekről kisgyerekes barátaiddal, és figyeld az arcukat, meg hogy mikor látod őket legközelebb" - na pont ez tortent par honapja. Egy 3 eves kisfiu jatszott a farkaval a csaladnal, ahol voltam, erre elvertek a kezeit es osszeszidtak.
Az apja europai, az anyja es csaladja helyi, azsiai. Megdobbentem, hogy a nyugat-europai, felvilagosult apa nem szol erre semmit. Megemlitettem, hogy nem kellene emiatt buntetni a gyereket, mert nyilvan elvezi a kukihuzogatast, masreszt ezzel gatlasokat alakitanak ki benne, harmadreszt esetleg hazugsagra nevelik.
Meglepo volt, hogy egy eleg muveletlen, buddhista azsiai nagymama pont annyira bigott ilyen kerdesekben, mint egy katolikus pap. Es hogy a nyugati, ket diplomas apa mennyire behodolt a barbar, szexualitast demonizalo nevelesi gyakorlatnak.
En ugy gondolom, hogy a szexre neveles akkor is folyik, amikor nem konkretan a szexrol beszelunk. Felelosseg, tisztelet stb.
Melysegesen sajnalom, hogy neked a gyerekek megbaszasa, gyerek elott kuras, porno nezetese jelenti a szexualis nevelest es emiatt vagy felhaborodva. Ez teged minosit.

A szexualitas nem cirkuszi latvanyossag, de nem is ordogtol valo dolog. En mar ovodaban is kivancsi voltam a lanyok muffjara, foleg mert tilos volt, bar kicsit csalodas volt, mert csak egy vonal a hasuk aljan... Akkor meg nem astam melyebbre :)
Az ovonomrol is fantazialtam, ahogy ovodas csoporttarsaimrol is erotikus almaim voltak, erotikus erzelmekkel, de persze akkor meg azt se tudtam mi az a szex. Megis erotikusnak nevezhetem ezeket az almokat. Ez minden gyereknel megvan.
Pedig akkor porno sehol nem volt. A csaladom kifejezetten konzervativ, de felvilagosult volt. Egeszsegugy, nogyogyaszati konyveket kisgyerek koromtol lattam. Mondjuk azok a rendellenes nemi szervekrol, torzszulottekrol keszult kepek kiirtottak belolem eleg sok illuziot. De ez is az elet resze, az orvostudomany. Es emiatt szamomra a noi test nem egy pornografikus objektum lett, hanem biologiai, elettani dolog. Altalanos iskolaban lattam pucer nos zsebnaptarat. Melleket, szep noket, aztan fotos rokon reven akt albumokat. A noi test sokretu abrazolasa, sok tematikaban valo megjelenese nagyon hasznos volt.
Nogyogyaszat, szuleszet, muveszi aktok, mas szemleletmodok es mind demisztifikalta a szexualitast szamomra. Lattam NDK-s turista lanyokat, akik teljesen szabadon meztelenkedtek. Termeszetes dolog.
Teljesen osztonos dolog a nemiseg. En sem otthonrol vagy pornobol hoztam a vagyat, hanem.osztonosen jott. Ezert is mondom, hogy a 8 eves lany mar biztos, hogy tul van sok mindenen fejben.

Az evolúció megfordítója... vissza a fára! (törölt 2014.07.01. 11:25:44

@zizi77: ja, en egy nevtelen kommentfolyamban nem torekszek arra, hogy kurva hiteles legyek... Leirom, amit gondolok, ne fogom senkitol kikerdezni, hogy mit tanult belole

zizi77 2014.07.01. 11:30:09

@Az evolúció megfordítója... vissza a fára!: az, hogy régen mi volt, nem magyarázat arra ami ma van. Pont ettől próbálunk civilizáltabbak lenni. A gyerekkel pont pornót felesleges nézetni, mert semmi köze a valósághoz. Mivel ezt Ő még nem fogná fel, csak tönkretenné. Soha nem felejtem el, hogy 3.-ban valaki behozott egy újságból egy oldalt, és azt mutogatta. A mai napig rossz érzetem van emiatt, mert nem voltam még erre felkészülve. Ha a fyerek kérdez, akkor válaszolok, de nem fogom direkt ecsetelgetni neki, amit még úgysem ért. Elég ha annyit tud, hogy ha valaki megpróbálja fogdosni, akkor szóljon nekem, mert az nem normális dolog. Érdekes én már majdnem 18 voltam, amikor az első szexuális kapcsolatom volt. Nálunk se volt ez tabu téma, igaz nem is erről szólt az életünk. Jó pár pasim volt addig is/kifejezetten kelendő voltam/, de mégis vártam, amíg olyan valaki jött, akiben megbíztam. Remélem a lányaimnak is lesz ennyi eszük, és nem valami hozzád hasonlóval hozza őket össze a sors, aki szerint, ha már tud járni, akkor dugható!
Ezt a papos témát is hagyjuk már, mert a közhiedelemmel ellentétben, nem minden pap pedofil. Magam is találkoztam jópárral, de egyik se próbálkozott se nálam, se a többi gyereknél. A te megnyilvánulásaidből viszont nagyon az jön le, hogy nálad nem egyértelmű a dolog!

Az evolúció megfordítója... vissza a fára! (törölt 2014.07.01. 11:31:19

@zizi77: " Míg a férfiaknál ezzel lehet indokolni, a nőknél a világon semmi alapja nincs." - nekem ez nagyon ugy tunik, hogy te a noknel nem, de a ferfiaknal indokolhatonak latod a korulmetelest

zizi77 2014.07.01. 11:40:00

@Az evolúció megfordítója... vissza a fára!: te ítélsz el engem, amikor szerinted a 6 éves gyereket szexuálisan megkívánni normális dolog? Hát ez jó vicc! A megtanítani neki mi a jó szex, szerintem baromság, mert ami nekem jó, még nem biztos, hogy neki is. Még az is lehet, hogy a lányokat fogja szeretni. Ha kérdez, válaszolok, de mégis mit tanítsak neki? Tudnia kell majd a szexualitásról, de megtanulni a jó szexet, majd csak akkor fogja, amikor már átéli, de ahhoz érettség kell.
Pont ez a lényeg, hogy igen a lányom is ismerkedik a testével, és ezt én is normálisnak tartom, de azt nem, hogy felnőtt férfiak használják ki a természetes kíváncsiságát.

zizi77 2014.07.01. 11:51:59

@Az evolúció megfordítója... vissza a fára!: nem azt írtam, hogy egyetértek vele, de annak van némi alapja, amit a férfi körülmetélés előnyének neveznek. Ez nem azt jelenti, hogy helyeslem, hanem hogy bizonyos szempontból lehet magyarázni. Én nem csinálnám a gyerekemmel, az biztos.

zizi77 2014.07.01. 11:56:15

@Az evolúció megfordítója... vissza a fára!: a 3 éves kisfiú szüleinek azt is meséld el, hogy szerinted a gyerek érett már a szexuális aktusra. Egyébként az nem baj, ha azt megtanítják, hogy a gyerek ne nyilvánosan masztizzon, esetleg koszos kézzel.

zizi77 2014.07.01. 12:10:22

@Az evolúció megfordítója... vissza a fára!: látom a Porontyra is írogatsz. Esetleg ott is leírhatnád ezeket a nézeteidet, hiszen nagy szakértő vagy gyerek témában.

Almandin 2014.07.01. 15:44:29

@zizi77: Ez a kommentelő tényleg elmekórtani eset. Én néhány napja beszélgettem vele más témában, ott az jött le a hozzászólásaiból, hogy a felnőtt nők csak akkor házasodnak, ha anyagilag rászorulnak, egyébként nincs férfira igényük (halvérűnek írta le az egész női nemet), inkább a barátnőikkel shoppingolnak a kevéske szabad idejükben. Itt meg azzal jön, hogy a gyerekeknek meg szexelniük kellene felnőttekkel, mert azt kívánják! A felnőtt nők meg aszexuálisak őszerinte, szex csak akkor kell nekik, ha abból anyagi előnyük származik. Itt van az ominózus beszélgetés:
kivultagasabb.blog.hu/2014/06/07/utazas_pasik_nelkul

zizi77 2014.07.01. 16:05:09

@Almandin: valami komoly párkapcsolati gebasz lehet a háttérben, azt hiszem. Az biztos, hogy arc nélkül olyat is írhat az ember, amit nyiltan semmi esetre sem mondana ki. Tipikus troll a szentem!

Az evolúció megfordítója... vissza a fára! (törölt 2014.07.01. 18:17:18

@zizi77: te miert hazudsz folyamatosan? Miert akarsz hazugsagokat a szamba adni?
Tipikus noi, feminista technika. Nem vagy kepes erdemben reagalni, erre ilyen felhaborito hazudozasba kezdesz.
Ezt minden alkalommal vissza fogom utasitani a legkemenyebben.

Egy 3 eves kisfiu jatszhat a faszaval, nem mert tanitottak ra, hanem mert magatol felfedezte, hogy az jo erzes. Elvezheti, van szexualis fantaziaja. Az, hogy aktusra mikor erett, az mas kerdes. Nem aktusrol, hanem szexualitasrol beszeltem. Hogy a szexualiras milyen gyorsan fejlodik az egyenenkent elter, ezt torveny nem irhatja elo szerintem.
Ez egy termeszetes dolog, amit vallaserkolcsi buntudattal terhelni sulyos hiba.
Nevelni es felvilagositani kell, akkor az eletkor sokkal kevesbe lesz mervado.

Lehet behatolas nelkul is nemi.eletet elni. Papas-mamas is errol szol. Meg ugy egyedul is kielegulhet vagy felizgulhat egy serdulo vagy gyerek.

A te maniad az aktus. Elegge megrekedt a szexualitasod, remelem a gyereked nem toled veszi a mintait, van epeszu, eplelku felnott is a kozeleben...

Az evolúció megfordítója... vissza a fára! (törölt 2014.07.01. 18:23:53

@Almandin: gyerw el a tavol-keletre es meglatod, hogy milyenek a nok
Ez a baratnos utazas, shoppingolas tenyleg igaz
Nem en talaltam ki, olvasd el a posztot, amihez kommenteltem.
Hazasodni tenyleg alap itt a lakas es auto. Ingatlanarak a magyar tobbszorosei...
Az, hogy Magyarorszagon ciganyveruek a nok, osszeallnak akarkivel, mint lovak a kanikulaban, az nem jelenti, hogy mashol is ilyenek.
Ahol elek, a hazassag uzlet. A nok nem mennek hozza csorokhoz. Havi 350ezer forint itt meg nem eleg semmire, csaladot nem alapithat vele a ferfi.
Nok hazassag utan nem dolgoznak. A ferfi tartja el a feleseget es a gyerekeket.
Mondjuk sok gyerek nem is szuletik. Oka: keves a gazdag ferfi, aki megengedheti maganak egyaltalan a nosulest. Amelyik no maga keres annyit, hogy megeljen, az meg mar azert nem megy ferjhez, mert szabadsagot akar.
Eredmeny: rekord melysegben a szuletesszam.

Almandin 2014.07.01. 18:24:04

@Az evolúció megfordítója... vissza a fára!: Most saját magaddal kerülsz ellentmondásba, mert nemrég még ilyet írtál:"miért ne dönthetne úgy a gyerek, aki 6-7 évesen már elég idős ahhoz, hogy dolgozzon, hogy pár év prostitúcióból összeszed elég pénzt és eltűnik Kenyából, esetleg a UK-ba jár egyetemre? erre máshogy nem lenne lehetősége".
Szerintem te most megpróbálsz visszakozni, amikor észrevetted, hogy mennyire felháborodnak a dolgaidon. A blogmotor azonban nem felejt.

Almandin 2014.07.01. 18:27:37

@Az evolúció megfordítója... vissza a fára!: Az, hogy sok nő nem megy férjhez, attól még valószínűleg vannak nemi vágyai, legfeljebb nem beszél róla nyíltan. Férjhez menni pedig nemcsak azonos nemzetiségűhöz lehet. Sok nő, aki nem elégedett a hazája házassági szokásaival, elmegy máshova társat keresni és ezzel megoldja a problémáját.

Az evolúció megfordítója... vissza a fára! (törölt 2014.07.01. 18:35:58

@Almandin: hazudsz
nem ismered a távol-keleti nőket
itt a shoppingolás meg az étterembe járás kb. a szórakozás
meg a mértéktelen fogyasztás
a szexualitás nem jellemző a nők igényire

az expat haverjaim eléggé nehezen is viselik, hogy bár vannak gyönyörű lányok, azok vagy a karriert hajszolják és semmi sex drive-juk nincs, vagy gazdag szüleikkel élnek és semmi sex drive-juk nincs, és mindkét csoport a barátnőkkel lóg mallokban meg utazgatnak

az itteni nők olyan magasan vannak a világon a fejükben felállított rangsorban, hogy nem nagyon van méltó párjuk
mármint ugye származásilag :)
lefelé a legritkább esetben házasodik egy tisztességes, magára valamit is adó nő
tudom, a magyar nők kivételek, azok összeállnak mindenfélékkel, afgánnal, arabbal, négerrel is
de egy jó családból való távol-keleti nő nem ilyen (itt elég erős a rassz és fajtudat is, meg a nacionalizmus, aki kifelé házasodik, az jobban teszi, ha fehérrel teszi, mert a többi ázsiait is eléggé lenézik ám itt, a fehér az rendben van nagyjából, bár befogadni azt se fogják)
most nem a thaiokról meg a filippínókról beszélek, akik olyanok, mint a cigányok... mondjuk szaporodnak is, nem úgy, mint a magasabb rendű távol-keleti fajok, népek

zizi77 2014.07.01. 18:40:37

@Az evolúció megfordítója... vissza a fára!: igazad van, kicsit túloztam. Nem 3, hanem 6-7 évesekről beszéltél:
"miért ne dönthetne úgy a gyerek, aki 6-7 évesen már elég idős ahhoz, hogy dolgozzon, hogy pár év prostitúcióból összeszed elég pénzt és eltűnik Kenyából, esetleg a UK-ba jár egyetemre? erre máshogy nem lenne lehetősége"
Ebből az idézetből nekem csak az jön le, hogy Te normálisnak tartod, ha 6-7 éves szexuális szolgáltatást nyújt feltételezhetően felnőttnek. A nemi aktus nem csak közösülés lehet. De az szerinted normális, hogy 6-7 éves gyerek bármilyen módon kielégítsen 1 felnőttet?
És nem hazudok, ezt Te írtad. Ha ilyeneket írsz, ne csodálkozz, hogy betegnek titulálnak!

Almandin 2014.07.01. 18:42:06

@Az evolúció megfordítója... vissza a fára!: Elég rasszista, ahogy más népekről írsz.
Melyik ország egyébként, ahol laksz?

Az evolúció megfordítója... vissza a fára! (törölt 2014.07.01. 18:43:36

@Almandin: hülye barom
a 3 éves kisfiúra mondta a másik tökkelütött kommentelő, hogy már alkalmas aktusra
én meg erre: a faszával játszott, azt meg szabadjon már neki, aktusról szó se volt abban a kontextusban, ezt csak a zizi nevű kommentelő költötte, hazudta hozzá
te meg látod már úgy hivatkozol rá, mintha én írtam volna

egy kenyai kislánytól én sose tagadnám meg a jogot, hogy pénzt keressen a testével, ugyanis úgyis szexelni fog, ha nem pénzért, akkor ingyen
ez a felemelkedés útja ott
mehet egyetemre a pénzből, vehet földet

ahogy a magyar egyetemista lányok jó része is fenn van már escort oldalakon, amikor még otthon jártam egyetemre, már akkor is ment a kurválkodás, a Közgázos lányok vitték a prímet, meg tanítóképzősök
na most ez a karrier Kenyában fiatalabb életkorban kezdődik
de ott eleve a szexuális élet és úgy általában a munka, családalapítás stb is korábbra esik
nem 30 éves korig járnak egyetemre és élnek otthon...

a távol-keleti 3 évesen a farkával játszó kisfiú a saját kukijával játszott, erre mondtam, hogy miért ne, mindenki ezt teszi
aktusról a hazug femnáci kommentelőtársad hadovált vele kapcsolatban, te meg beszoptad

zizi77 2014.07.01. 18:44:00

@Az evolúció megfordítója... vissza a fára!: szar lehet, hogy nem vagy elég menő az ottani csajoknak!

zizi77 2014.07.01. 18:48:08

@Az evolúció megfordítója... vissza a fára!: szerintem csak végigolvasta, amiket eddig írtál. Ebből tökéletesen látszik, hogy szerinted a gyerek hozzájárulásával akár meg is dugható szegény, mert joga van eldönteni, mi legyen a testével. Vagy csak a lányok lehetnek szexuális tárgyak, a fiúk tabuk?

Almandin 2014.07.01. 18:48:23

@Az evolúció megfordítója... vissza a fára!: Nem mindegy, hogy valaki felnőtt egyetemistaként él prostitúcióból, vagy 10 év alatti, serdületlen gyerekként!
Azt nem nem tudom, honnan veszed, hogy egy 6 éves kenyai kislány "amúgy is szexelne". Szerintem magától nem, csak a pubertás után. Addig ugyanis az átlag gyerek nem vágyik a nemi aktusra.(Ha igen, akkor valami baj van vele). A saját test felfedezése, masztizás egész más.
Amúgy olvasd már vissza a SAJÁT kommentjeidet! Zizi is arra reagált, nem ő találta ki.

Az evolúció megfordítója... vissza a fára! (törölt 2014.07.01. 18:58:15

@Almandin: ezt cáfolnám, nem vagyok Cohn-Bendit
se pedo, se marxista, se maoista nem vagyok
még viccnek is rossz
én a szabadság, a szabad, de felelős választás pártján állok

a homoszexuálisokat se szeretem, mert arra akarnak egzisztenciát építeni, hogy folyton reklámozzák a szexuális vonzalmukat, de ugyanakkor örülök, hogy emancipálták őket
bár irtózom a homoszexualitás gondolatától is, de mások szabadsága számomra olyan fontos, hogy ennek ellenére a homokosság szabad gyakorlását támogatom

valahogy így vagyok a gyerekek szexuális életével
minél kevésbé kellene ezekbe a dolgokba az államnak beleszólni

már a Down-kórosokat is cukinak tartják, imádják, fotózzák, ha szerelmesek lesznek, összefekszenek, gyereket csinálnak egymásnak, pedig ők aztán sokszor a 3 éves gyerek szellemi szintjét sem érik el

az, hogy a gyerekek szexuális emancipációját támogatom, nem azt jelenti, hogy vonzódom a gyerekekhez
a buziság szabadságát is támogatom, bár természetellenesnek tartom a homoszexualitást, de szerintem ebben a kérdésben az államnak nem lehetne szava

Az evolúció megfordítója... vissza a fára! (törölt 2014.07.01. 19:02:32

@zizi77: szerinted milyen bőrszínű a párom?
lehet találgatni
na jó elárulom, sárga

Az evolúció megfordítója... vissza a fára! (törölt 2014.07.01. 19:06:03

@zizi77: "lányok lehetnek szexuális tárgyak" - hát ez jellemző rád, hogy szexuális tárgynak nevezel embereket
tudod ez nagyon degradáló
persze hogy tudod, ezért írod

aki szabadon részt vesz szexuális tevékenységben, az mitől lenne tárgy?
én még az ember holttestét se nevezném tárgynak
te meg az élő embert csak mert szexel, tárgyiasítod
te el se tudod képzelni, hogy valaki emberként szerepel egy szexuális viszonyban? valláskárosult vagy? szerinted a szex tisztátalan? nem értem honnan a fóbiád a világ egyik legjobb, legtermészetesebb, legősibb dolga ellen...

mi fáj, gyere, mesélj!

Az evolúció megfordítója... vissza a fára! (törölt 2014.07.01. 19:15:21

@Almandin: Kenyában a 10 év alatti gyerek esetleg felnőttként van már mindenféle életviszonyokban kezelve, ez nem zavar?
a világ jó részén nem 30-35 évesen kezdenek élni és családot alapítani az emberek
a kenyai fiatal 6-7 évesen esetleg érettebb az adott társadalomban és jobban megállja a helyét a helyi viszonyok közt, mint egy 30 éves, szociológia szakot végzett, semmihez sem értő magyar "kislány" a magyar munkaerőpiacon.

"Addig ugyanis az átlag gyerek nem vágyik a nemi aktusra." - ja, ha keresztényfasiszta társadalom és a valóban pedo egyház kisajátítja magának a szexuális és mindenféle nevelését, meg az állam ilyen-olyan szervei meghatározzák neki, hogy mi merre hány méter, akkor perszehogy tele lesz komplexusokkal és még 30 éves korában is pszichológushoz fog járni, hogy képes legyen párkapcsolatra

az a baj, hogy abból indulsz ki, hogy a sok valláserkölcsi, álszemérmes maszlag az etalon
és aki esetleg természetesebben kezeli a szexualitást, arra rásütitek, hogy pedofil
közben érdekes módon az egyház az, amelyik futószalagon szállítja a pedo botrányokat
az az egyház, amelyik a fiatalokat távol akarja tartani a szexualitástól: elsorvad a gerinced, megvakulsz, pokolra jutsz

én legalább természetesen kezelem a szexualitást, nincsenek bennem gátlások
gyerekekhez nem vonzódom, egyszerűen féltem őket, hogy a valláserkölcsi ámokfutás miatt megreked a szexuális fejlődésük és bigott, elfojtott, valóban erőszakos perverz keresztények lesznek belőlük

Az evolúció megfordítója... vissza a fára! (törölt 2014.07.01. 19:21:10

@Almandin: zizi amúgy összehazudta azt, amit a 3 éves ismerős kisfiúról írtam, meg a kenyai prostis sztorit
így hozta ki az a hazugságot, hogy én a 3 éves kisfiút aktusra alkalmasnak tartom

tipikus hazugságspirálba került a kommentelő elvtársad, összemos, a számba akar adni olyan dolgokat, amiket nem írtam

zizi77 2014.07.01. 19:23:18

@Az evolúció megfordítója... vissza a fára!: nem tartom bűnös dolognak a szexet, magam is gyakorlom, de felnőttként, és felnőttel. Ez az alapvető bajom, hogy szerinted 1gyerek fel tudja mérni, hogy milyen következményekkel járhat, ha kiszolgáltatja magát 1felnőtt kénye-kedve szerint. Ez nem szabadság kérdése. Pisztolyt se adsz oda egy kicsinek játszani, azért mert kéri. Vagy te igen!

zizi77 2014.07.01. 19:25:54

Ha valaki prostit fizet, akkor azt szexuális tárgyként kezeli. Rohadtul leszarja, hogy jó-e ez vagy az a prostinak. Ettől lesz valaki tárgy. A gyerekprostikat is így használják. De a pedofiloknak se számit, hogy a gyerek élvezi-e az abuzust, mert kizárólag a saját élvezete érdekli.

zizi77 2014.07.01. 19:29:42

@Az evolúció megfordítója... vissza a fára!: bezzeg attól nem félted a kenyai kislányt, hogy valami barom a nagy akció közben megöli, vagy csak simán megfertőzi valamivel, esetleg lelki sérüléseket okoz a perverzióival. Csak mert a kislánynak joga van ezt eldönteni. Tényleg beteg vagy!

Az evolúció megfordítója... vissza a fára! (törölt 2014.07.01. 19:29:43

na jó éjt mindenkinek, itt már nagyon késő van, megyek alukálni
jó keresztényfasiszta puffogást
aztán nehogy szexeljetek, mert isten levágja a kezeteket vagy ami még rosszabb:

Every time you masturbate god kills a kitten!!!

mythunderstoodalliance.com/wp-content/uploads/2014/04/cats-masturbation.jpg

de lehet, hogy elsorvad a gerincetek és megvakultok
szóval csak óvatosan

zizi77 2014.07.01. 19:34:10

@Az evolúció megfordítója... vissza a fára!: akkor vezessük már le. Szóval szerinted 6-7 éves kislány lehet szabad akaratból prosti, tehát élhet férfiakkal szexuális életet. Mivel nem döntheti el senki, hogy mikortól felnőtt valaki, akár 3évesen is lehet az, tehát szexre is érett lehet. Akkor most mikortól is lehet erre valaki érett. 3 évesen még nem, de 6 évesen már igen. Vagy igazából nem is érdelel, mert az egyik Kenyában van, a másik meg a közeledben. A közeledben nem lehet ilyet csinálni, de világ másik oldalán leszarod, hogy mi lesz a gyerekekkel?

Az evolúció megfordítója... vissza a fára! (törölt 2014.07.01. 19:41:18

@zizi77: szerinted a kenyai gyerekekre mi jelent nagyobb veszélyt? hogy pénzt keresnek a testükkel és felvilágosítják őket és felelős döntéshez segítik őket
vagy
a malária, vérzéses lázak, fertőző ivóvíz, polgárháború, terrorizmus, vadállatok, tetanusz fertőzés kint a pusztában, éhínség, törzsi villongások stb.

úgy teszel, mintha Kenyában ez a prosti dolog lenne az egyetlen és legnagyobb probléma

megsúgom, Afrika azon országaiban sokkal több az AIDS-es, ahol fehér szexturista meg se fordul
nem a fehér ember viszi oda az AIDS-et, HIV-et, hanem az már eleve ott van Afrikában
miért nem inkább a fehér embert félted, aki odamegy szexturistáskodni?

manapság tudod kik a legnagyobb számban növekvő új HIV pozitiv csoport? a kövér, öregecskedő, aszott méhű nyugati nők, akik a Karib térségban és Afrikában kúrtatják magukat pénzért
nem gyerekekkel, hanem jó HIV pozitív vízumvadász fekete férfiakkal

"Pisztolyt se adsz oda egy kicsinek játszani, azért mert kéri." - látod, ez a te bajod, hogy nem látod a dolgok összefüggését
először persze hogy nem töltött pisztolyt adsz a gyereknek
hanem üres tárral gyakoroltatod
ahogy egyből nem szexre biztatod a gyerekedet, hanem hogy ismerje meg magát és a partnereit, legyenek igényei, tudja, hogy mi hogy működik

a fegyverfóbia nagyon hasonló a szexfóbiához
ahelyett, hogy esélyt adnátok a gyereknek, hogy megismerje a jó oldalát a dolognak, hogy mindkettő hihetetlenül örömteli dolog, a lövészet és a szex is, gyorsan beléjük veritek a komplexusaitokat
tiltsuk be a fegyvert, tiltsuk be a szexet, ahelyett, hogy megtanítanátok élni velük, használni és kordában tartani őket

örülök, hogy a fegyerfóbiát is felhoztad, mert nagyon ide tartozik

persze a gondoskodó, atyáskodó, fasisztoid, szabálycentrikus, mindent törvényekbe fojtó állam örömmel segít korlátozni a szexuális szabadságot és a fegyvertartási szabadságot is
betiltani mindent tényleg egyszerűbb papíron, mint nevelni, oktatni, felelősségvállalásra tanítani és szabad polgárt képezni a sok droidból

Az evolúció megfordítója... vissza a fára! (törölt 2014.07.01. 19:49:55

@zizi77: 1. igazad van abban, hogy túl sokat foglalkozunk a világ másik felén történő dolgokkal, amikre rálátásunk sincs, közben lehet, hogz a fele se igaz annak, amit a poszt állít
2. ne tőlem várd, hogy kötelező életkori határokat szabjak, hiszen én pont az ellen küzdök, hogy az állam vagy a mögötte mindig ott lappangó egyház belepofázzon emberek életébe

a család szerepét hangsúlyoznám
a családokra kellene ezt bízni, ahogy a szexuális nevelést is a család végzi, meg úgy általában a szocializáció fő terepe is a család

azt mindenesetre nonszensznek tartom, hogy 18 év alatt nem lehet prostinak állni, de konkrét életkori határt tőlem ne várj, hogy meghúzzak, én pont a szabályozás ellen érvelek, irtózom a túlszabályozástól ilyen intim magánügyekben

vannak ilyen nonszensz dolgok még a világon: USA-ban haderőnemeibe jelentkezni már 17 évesen lehet, ergo embereket ölni külföldön fizetés fejében, "demokráciát exportálni"... de alkoholt 21 éves koráig nem ihat akkor se :)

gyereknek, fogyatékosnak vagy nézve, de ha az állam hasznodat látja a háborújában, akkor persze ad életkori kedvezményt

Almandin 2014.07.01. 21:52:36

@Az evolúció megfordítója... vissza a fára!: Nem vagyok vallásos, a keresztény prüdéria különösen zavar. Viszont a túlzott szabadosság se jó.
A nemi életre pedig meg kell érni. Az, hogy a kenyai gyerek már pásztorkodik és pénzt keres, attól még a nemi életre és a prostitúcióra még alkalmatlan.

Az evolúció megfordítója... vissza a fára! (törölt 2014.07.02. 05:03:03

@Almandin: " A nemi életre pedig meg kell érni. Az, hogy a kenyai gyerek már pásztorkodik és pénzt keres, attól még a nemi életre és a prostitúcióra még alkalmatlan." - de hiszen az egesz poszt arrol szol, hogy alkalmasak a prostituciora, hiszen prostitualtkent dolgoznak es jo penzeket keresnek vele.
A nemi eletre megerest mire erted? A 18 ev, 14 ev, itt, ahol elek 16 ev, mashol csak hazassag utan elhet nemi eletet ket ember (muszlimok)? Annyi velemeny es szabaly van arra, hogy mikor erik meg valaki a nemi eletre. Egyaltalan mi a nemi elet? Behatolast tekinted annak?
Az oral ugy nem is szex, mint azt Clinton ota tudjuk.
A maszturbacio nemi elet? A kamera elott vetkozes es camszex, az nemi elet es prostitucio? Sokan csinaljak a vilagban a camsexet es nem tekintik magukat prostinak.

A penzed miatt veled jaro baratno, hivatasos baratno, selyemfiu az prosti vagy nem? Ha minden randin en fizetek az etteremben, akkor a baratnom kurva? Csak egy partnere van, esetleg evekig nincs is massal kapcsolata valakinek, sot neha meg azt is a fulebe sugja a parjanak, hogy szereti... De ha nem osztjak meg fele-fele aranyban a koltsegeket vagy mindenki fizeti a maga fogyasztasat, akkor az egyik prostinak tekintheto?
A fonokevel eloleptetes, fizetesemeles remenyeben szexualis kapcsolatot folytato no prosti vagy csak modern, celtudatos, onmegvalosito, igazi
felvilagosult no?
Nem latom hol a prostitucio eles hatara.

Olvass figyelmesebben:
" A prostitúció egy nap alatt többet hoz a konyhára, mint egy havi tanári fizetés. A szexturizmus sok fiatal számára nyújthat esélyt a kitörésre, mert az összegyűjtött pénzből egyetemre jelentkezhetnek, megházasodhatnak, vagy épp földet vásárolhatnak, tartósan megalapozva ezzel egzisztenciájukat."

Ebbol nekem nagyon ugy tunik, hogy ezek a fiatalok alkalmasak prostitualtnak. Magukat alkalmasnak tartjak, kornyezetuk alkalmasnak tartja oket, a vendegeik is alkalmasnak tartjak oket.
Nyilvan en sem ilyen jovot szanok a gyerekemnek, de nem is Kenyaban elek, csoron. A csalad szerepet hangsulyoznam ismet.
Mondjuk ahogy igy szamolgatom lehet jobban keresnek, mint en. Sot biztos. Sok rosszabb sorsot tudok elkepzelni Afrikaban, mint jol fizetett prostinak lenni.
A HIV fertozes aranya ott is hatalmas, ahol egyaltalan nincs kulfoldi szexturista. A negereknel teljesen normalis udvozlesi es szocializacios forma a szex. Meg a nemi eroszak is az eletuk resze sajnos. Na ott nemhogy 500 dollart nem kapnak, hanem meg orulhetnek, ha nem olik meg oket.
Albino embereket levadasszak es testreszeiket eladjak szerencsehozo amulettnek, meg megeszik.
HIV pozitiv ferfiak ugy akarnak gyogyulni, hogy megeroszaklnak fiatal, szuz lanyokat. Azt hiszik, ez elmulasztja a fertozesuket. Na ezek a durva dolgok igazan, ehhez kepest a prostitucio marginalis kerdes.
A prostitucio fizet, a csoportos nemi eroszak a dzsungelben nem. Ezert elobbire tobb lany kaphato.

Az evolúció megfordítója... vissza a fára! (törölt 2014.07.02. 05:09:37

Ja, meg annyit, hogy en semmire nem mondom, hogy jo vagy rossz, helyes vagy helytelen. En legfeljebb annyit mondok, hogy en csinalnam-e vagy sem. Senkire nem kotelezo a velemenyem.
En nem lennek kenyai prostitualt, ugyanakkor kenyai orvos, tanar, mernok se lennek. Szoval ennyike.
Ha kenyai lanynak szulettem volna csorosagban, akkor nem tudom, hogy igy gondolkoznek-e. Valoszinuleg jovomert en is megprobalnam a kurvasagot es a legjobban fizetett kurva akarnek lenni. Celtudatosan, vigyazva magamra. Es par ev utan irany a UK diakvizummal.

Almandin 2014.07.02. 11:32:59

@Az evolúció megfordítója... vissza a fára!: A nemi érettség biológiailag jól megfogható dolog. Aki nemileg serdületlen, az még éretlen, alkalmatlan a nemi életre. A maszturbálást nem venném ide, de a partnerrel folytatott dolgokat igen. Pl. a felnőtt emberek között is vannak, akik önkielégítenek, de nem volt soha kapcsolatuk az ellenkező nemmel, őket szüzeknek nevezik, nem véletlenül. A nemi életre tizenéves korban érnek meg az emberek, a beleegyezési korhatárt jogilag azért kellett meghatározni, hogy büntethetőek legyenek a pedofilok. Ha nem lenne jogi határvonal, akkor büntetlenül lehetne szexelni az 5 évesekkel is. A jogban muszáj határt húzni, és ezt életkorban megadni egyszerűbb, mint méricskélni az alanyt, hogy testileg-lelkileg mennyire érett.
A prostitúciónak valóban vannak olyan formái, amelyek burkoltabbak. Szerintem is prostitúció, ha valaki anyagi érdekekért, vagy előmenetelért folytat viszonyt valakivel, de ez még olyan országokban sem büntethető, ahol tilos a prostitúció, mert az ilyen esetek nagyon jól leplezhetőek, külső szemlélő egyszerű párkapcsolatnak látja.

Az evolúció megfordítója... vissza a fára! (törölt 2014.07.02. 13:00:47

@Almandin: " A jogban muszáj határt húzni, és ezt életkorban megadni egyszerűbb, mint méricskélni az alanyt, hogy testileg-lelkileg mennyire érett." - nem gondolom, hogy a jognak mindenkeppen szabalyozni kell ilyen kerdeseket, nem kell atarojat huzni.
Ha pedig szabalyozzak, akkor a fiatal szabadsagat jobban tiszteletben tarto hatarvonal lehetne a mericskeles, erettseg vizsgalata. Mert valaki mar 14 evesen is erett, mas meg 8 evesen se.
A kiskoruaknal a polgari jogban van a vetokepesseg, ami nem konkret eletkorhoz kotodik. Ehhez hasonloan kellene vizsgalni szexualis ugyekben is.

Mar amennyiben valoban kriminalizalni kell a szexualitast. En nem gondolom, hogy kellene...

" a beleegyezési korhatárt jogilag azért kellett meghatározni, hogy büntethetőek legyenek a pedofilok. Ha nem lenne jogi határvonal, akkor büntetlenül lehetne szexelni az 5 évesekkel is" - de hisz a homokosok eseten pont hogy dekriminalizalas tortent
A pedofilok eseten meg regen nem volt buntetendo, sot szeles korben gyaloroltak, mar a regi gorogok is... Aztan nemesi es uralkodo csaladok egyenesen kisgyerekeket hazasitottak ossze.
Szoval nem ertem a kriminalizalas okat. Plane, hogy a homokosok ugyebn meg ellenkezoleg mozdult a szabalyozas es dekriminalizaltak a tettuket, sot egyenesen trendive tettek.

Felre ne ertsd, nem akarom kotelezove tenni a pedofiliat vagy az eroszakos formajat tamogatni. De a szerelmen, szereteten alapulo kapcsolatot nem ertem miert kell kriminalizalni.

" még olyan országokban sem büntethető, ahol tilos a prostitúció, mert az ilyen esetek nagyon jól leplezhetőek, külső szemlélő egyszerű párkapcsolatnak látja." - tehat ha egy buncselekmenyt kelloen jol leplezunk, akkor ne legyen buntetheto... Ertem. Akkor a pedofilok, akik nem nyilvanosan csinaljak a dolgot, esetleg orokbefogadjak a gyereket, szabadon csinalhassak. Ez erdekes hozzaallas, de szerintem veszelyes. Ugyanis igy ugyan szabad utat adsz a felnott-gyerek szerelmi kapcsolatoknak, de ugyanakkor felmentesz olyan buncselekmenyeket, amik valoban veszelyesek: kelloen leplezett kifosztas stb.

Almandin 2014.07.02. 13:20:20

@Az evolúció megfordítója... vissza a fára!: Az ókori szokások olyanok voltak, amilyenek. Ezen az alapon a rabszolgaságot is lehetne legalizálni, meg a rituális emberáldozatot is. Csak azért, mert valami több ezer éve így vagy úgy volt, még nem biztos, hogy a mai társadalomban is bevezethető lenne.
A nemesi családokban valóban eljegyeztek és összeházasítottak gyerekeket, de a házasság elhálására általában a nemi érés után került sor. Indiában pl. ma is kötnek gyermekházasságokat, de az elhálással megvárják, amíg a fiatalok betöltik a 16. évüket.
A pedofil cselekedeteket a gyerekekre való károssága miatt kriminalizálták. A homoszexuálisok nem ártanak egymásnak, így a mai európai jogrendben nem büntetendő. Ráadásul ma is csak bizonyos körökben trendi, konzervatívabb körökben ma is gyakori a homofóbia, ma is rúgnak ki munkahelyről melegeket, ha a főnökség olyan. Sok közegben ma is stigma homoszexuálisnak lenni. Én inkább megosztottságot látok a mai társadalomban , itt, M.o.-n is.
Nem mentem fel a kellően leplezett kifosztást. A prostitúció sem mindenhol számít bűncselekménynek. Ennek ellenére ha egy nő anyagi érdekből akaszkodik a férfira és jól leplezi, nem büntethető, de attól még nem etikus, amit csinál. Két különböző fogalom az etikus és a legális. Lehet valami erkölcstelen, de nem illegális. Sőt, fordítva is. Bűncselekmény az adott társadalomban az, amit a törvény büntet. Ez mindenhol más.

Az evolúció megfordítója... vissza a fára! (törölt 2014.07.02. 13:45:00

@Almandin: " a gyerekekre való károssága miatt kriminalizálták" - hm, a nemi eroszak eseteben egyet is ertenek ezzel, de pl egy szerelmi kapcsolat eseten milyen karos hatas lehet?
Pl egy 15 eves fiu es egy 13 eves lany eseten
Vagy ket 12 evesnel (tudom, hogy nem buntetheto 12 evesen, de tilosnak tilos)

" A homoszexuálisok nem ártanak egymásnak, így a mai európai jogrendben nem büntetendő" - na errol eleg sokan eleg sokfelet gondolnak
Maradjunk annyiban, hogy ezt nyugaton gondoljak igy. Mashol meg mashogy. Sot nyugaton is a kulonbozo vallasok, kereszteny egyhazak sokfelekeppen latjak ezt.

" Két különböző fogalom az etikus és a legális" - valoban, es mindketto rettenetesen keplekeny fogalom
Az etikus emberrol emberre valtozik, a legalis meg kriminalizalas, dekriminalizalas utjan villamgyorsan

Valoban mindenhol mas a torveny es az erkolcs is. A nyugat meg a pedofilia miatti fobiabol igyekszik raeroltetni Afrikara a sajat erkolcset. Kozben persze a melyen katolikus olaszok jarnak Kenyaba gyereket dugni.
Afrikaban ez egy eletforma, a magyarok sem orulnenek, ha az afrikaiak akarnak rajuk eroltetni a szokasaikat.
A tiltas meg soha nem oldott meg semmit. Alternativat kell adni a kenyaiaknak, amig naponta 500 dollart kereshetnek, addig semmi.ertelme annak, hogy tiltsak toluk a kesobbi jobb elethez szukseges tevekenyseget.
Paternalista hozzaallas, hogy meg kell szabni, hogyan elhetnek ok. Segelyt, Bibliakat, vallast, rossz torvenyeket adott a nyugat Afrikanak es egyik sem vezetett semmi jora.

Almandin 2014.07.02. 14:01:26

@Az evolúció megfordítója... vissza a fára!: Tipikusan határesetet hozol fel ezzel a 15-13 éves példával.
Viszont ha nem lenne beleegyezési korhatár, akkor 40 éves férfi is lefekhetne 5 éves gyerekkel is akár, ha az beleegyezik. Ennek a következő hatásai lennének:
-a gyerek még azt se tudná, mibe egyezik bele, mert még nem fejlődött ki az ítélőképessége, másrészt azt se tudja legtöbbször, mi az a szex
-ha a felnőtt behatolna a gyerek kis méretű, fejletlen vaginájába vagy végbelébe, azzal szinte törvényszerűen sérülést okozna, mivel nagy a méretbeli differencia, a hüvely a nemi hormonok hiánya miatt nem nedvesedik, stb. A gyereknek ez fájna emiatt. Valószínű egy életre megutálná a szexet.
-a személyiség fejletlensége miatt a párkapcsolattal sem tudna mit kezdeni, érzelmi zavarai lennének.
Ajánlom, hogy olvasgassál pszichológusoktól írásokat, miért káros a pedofília.

magyar bucó 2014.07.03. 06:25:40

@Az evolúció megfordítója... vissza a fára!:
"Pl egy 15 eves fiu es egy 13 eves lany eseten"

Ez a technika és a tudomány ;) mai állása szerint Magyarországon legális.

Mikrobi 2014.07.05. 12:28:06

@Az evolúció megfordítója... vissza a fára!: óriási önteltség azt gondolnod, hogy jobban tudod nálam, mit tanít a hitem:-)

Az evolúció megfordítója... vissza a fára! (törölt 2014.07.07. 09:25:40

@Mikrobi: óriási tévedés, hogy a hívők, valláskárosultak ismerik a saját téveszméik rendszerét
a többség csak birkaként követi a papokat
más vallásokról meg aztán tényleg lófaszt se tudnak
sőt, itt Ázsiában buddhista szervezet, templomi hivatalnok, lelki vezető sem tudott lófaszt se nemhogy más vallásokról, kereszténységről, iszlámról, de még a többi buddhista irányzatról se sokat

a nem hívő esetleg utánaolvas, beszél több valláskárosulttal, elolvas pár cikket, szent könyvekbe belelapoz, mert érdekesek az ellentmondásos sztorik bennük
a hívő meg még a Bibliát se forgatja gyakran
nem követelmény, csak elhinni mindent, amit a papok mondanak

a test beszennyezése pl. a moszlimoknál nagyon kerülendő
a keresztény testképet meg lelkésztől hallottam, nem a magatokéi vagytok, hanem istenéi
én meg az evolúció gyermeke vagyok, ebben nem kell hinni, ez egyszerűen van és kész :P

Almandin 2014.07.07. 11:41:40

@Az evolúció megfordítója... vissza a fára!: Most ebben egyetértek veled.
Én több nagyon vallásos embert ismerek, de egyik sem olvasta elejétől végéig a Bibliát. Az egyik egy nagyon vallásos katolikus, aki állandóan katolikus könyveket olvas, az összes hobbitevékenysége is a vallással kapcsolatos, ő sem olvasta. Rokonságomban van protestáns presbiter, ő se olvasta.
Ennek oka: a Biblia nagyon nehéz nyelvezetű olvasmány, én egyszer, már hitehagyott állapotban megpróbáltam elolvasni, de a Tóra valahányadik könyvénél elakadtam.
A hívők többsége valóban a papok után megy, akik nem szeretik, ha valaki gondolkozik. Én hívő koromban is érdeklődtem más vallások iránt. Idővel rájöttem, hogy valószínűleg egyik se igaz, így elhagytam a vallásomat, mert már nem hittem benne.

Az evolúció megfordítója... vissza a fára! (törölt 2014.07.07. 12:16:44

@Almandin: jó, nálunk a tágabb rokonságban, ismeretségi körben volt pár protestáns lelkész, presbiter, egyházi ember
ők tényleg olvasták a Bibliát, meg dogmatikát, mindenféle vallással kapcsolatos irodalmat, pedagógiai vetületeit, erkölcstant, egyháztörténetet, egyházszervezetet
meg a katolikus vallást is ismerték nagyon jól, hiszen eleve attól való elkülönülésként alakultak meg, tudni kellett érvelni a pápaság ellen

de ezek régi lelkészek voltak, lényegében a szakmájukat gyakorolva olvastak utána mindennek, de pl. iszlámról, buddhizmusról, hinduizmusról nem tudtak többet, mint egy tájékozott átlagember
a judaizmust viszont valamiért nagyon vágták, még héberül is tudtak, ógörögül, latinul, meg németül és franciául... egyszerűen akkor ez volt a szakmájuk, hogy sok nyelvet beszéltek és ismerték a bibliát és terelgették a nyájat

De az átlag hívő (a birka a nyájban) legfeljebb azt olvassa el, amit kiadtak neki a papok vagy azt hallja, amit felolvasnak neki az istentiszteleten
ezek pedig szemelvények a Bibliából
a szent könyvek nagy részét senki nem olvassa
keresztények általában azt

moszlimoknál van ez, hogy Koránt fejből mondják a kis tanulók, de ők mást se csinálnak, csak imámnak tanulnak, ahogy a zsidóknál is van a vallási iskola, ahol biflázzák a Tórát
hát egyrészt ezzel elég kis szeletét ismeri meg a vallásoknak (még a sajátjuknak is, nem beszélve a többiről), másrészt ez egy nézőpont, esetleg megtanulnak érvelni a vallásuk mellett vallási érveikkel
de egy ateista még a valláskritikájában is más érveket használ ám, szóval nem egyszerű ez

én sose voltam vallásos, de mióta Ázsiában élek (előtte máshol is éltem, ahol elég furcsa kereszténység felfogás volt), azóta nem is értem, hogy hogyan nem jönnek rá az emberek arra, hogy nem is kell vallás a világba
nem állítom, hogy sokkal jobb hely lenne a világ, de hogy rosszabb nem lenne az tutifix

Almandin 2014.07.07. 12:42:46

@Az evolúció megfordítója... vissza a fára!: Az emberek nagy része több okból nem jön rá arra, hogy a vallás felesleges:
-így nevelték, és nem tud gondolkozni, esetleg a gondolkozásról is lenevelték
-fél a haláltól és a vallás oldja a halálfélelmet
-azt gondolja, hogy csak vallásos ember lehet erkölcsös.

Az evolúció megfordítója... vissza a fára! (törölt 2014.07.07. 19:47:47

@Almandin: igen, a legtöbben ma talán a 3. csoportba tartoznak, nem igazán hisznek a vallásban, a mese részében, de vallásra épült erkölcsöt tartják egy olyan erőnek, ami összetartja a társadalmat
ezért sem értem sokszor az ateistákat, miért vergődnek azon, hogy pl a keresztény vallás legendaszerű, jelképes dolgait támadják, bebizonyítsák, hogy a Biblia tele van természetfölötti hülyeségekkel
közben szerintem a vallásosok többsége is egyszerűen a jézusi gondolatok, erkölcsi iránymutatások miatt tartozik egyházhoz

ez még a kisebb rossz, elvégre a nyugati ateisták is végeredményben nem tudnak teljesen kibújni minden vallási alapú erkölcsi parancs alól, annyira átszövi a kultúrát, történelmet a vallás története, bár kétségtelen, hogy lehet erkölcs vallás nélkül is, csak sokan a készen kapott erkölcsre esküsznek

meg a közösség... sokan tényleg a közösség miatt járnak vallási csoportokba, mert falun egyszerűen nem volt más
aki nem kocsmába ment, az templomba

ma már rengeteg alternatíva van közösségre, ateista erkölcsre is, szabad, sőt kell gondolkodni

abban van valami, hogy a vallásos emberek kevésbé félik a halált, ezt családomban is tapasztaltam, nem leszarják az életet, hanem a haláltól nem rettegnek
de ezért nem lennék vallásos, nem is tudnék benne hinni

Almandin 2014.07.07. 23:11:53

@Az evolúció megfordítója... vissza a fára!: A halálfélelem és a vallásosság kapcsolata érdekes. Richard Dawkinsnak van egy nagyon jó könyve, Isteni téveszme a címe. Ebben arra hivatkozik, hogy megfigyelése szerint épp a vallásos emberek félnek jobban a haláltól. Ugyanis a kereszténységben az utolsó ítélet végleges, tehát ettől félnek a vallásosak. Másrészt tudat alatt sokan nem hiszik el a vallásuk tanítását, mert akkor a haldoklóval is másképp bánnának. Örülnének, hogy ő már megy a szépséges túlvilágra, üzeneteket küldenének vele a már meghalt családtagoknak...nos, mégsem ezt teszik. Van olyan vallásos rokonom, aki irtózik a temetői témáktól (volt néhány problémás síremlék, aminek a helyreállítását én menedzseltem). Annak ellenére, hogy én nem vagyok biztos a lélek tovább élésében, de örömet okoz, ha megcsináltatok egy düledező síremléket, és jókedvűen tudok a sikerről beszélni. Nos, ez a nagyon vallásos rokon eltereli a szót, nem bír róla beszélni, de közben fanatikus módon hiszi a halál utáni életet. Szerintem kompenzál. Jobban fél a haláltól, mint én, a hitetlen. Pl. szép barokk zenékről, olyanokról is, amelyek tele vannak élettel, a halál jut eszébe és nem szereti. Sok mindennel van így.
Van úgy, hogy a vallásosság kompenzációképpen jön létre az átlagnál erősebb halálfélelem miatt. Dawkins azt a jelenséget, hogy az idősek általában vallásosabbak, vagy megtérnek, "tülekedés a kijáratnál" jelenségként jellemezte.

Az evolúció megfordítója... vissza a fára! (törölt 2014.07.08. 09:10:54

@Almandin: én azt tapasztaltam, hogy a vallásos emberek, akik tényleg hisznek a túlvilágban és nem félnek istentől, hanem mennyei atyjuknak tekintik, azok

az ateisták mindig abból indulnak ki, hogy isten félelmetes és bosszúálló és utolsó ítélet, meg pokol... ezzel szemben én a vallásosoknál tapasztaltam (régen meghalt rokonoknál is), hogy teljesen elfogadják a halált, mint az élet részét
nem azt jelenti ez, hogy meg akarnak halni, hanem ha meg kell halni, akkor meg kell halni, persze aggódtak a szeretteikért, hogy mi lesz velük, és igen, ez volt a vallásos rokonaim fő gondja, hogy a hátrahagyottakért aggódtak, nem magukért, hanem hogy a rokonaik hiányolják majd őket
és sokszor olvasom ateista fórumokon, blogokban, hogy ateista megmondóemberek spekulálnak arról, hogy a vallásosok pl. el fogják utasítani az orvosi kezelést, mert beletörődnek, hogy rákosak, szívbetegek és ez isten akarata, ezért nem szabad kezeltetni a betegségeiket
holott ez a legnagyobb faszság, amit valaha hallottam vallásos emberekről
az ismeretségi körömben a vallásos betegek nagyon is bíznak a tudományos módszerekben, orvosokban, nem hagyják el magukat, szerintem úgy vannak ezzel, hogy isten lehetővé tette, hogy ma legyen jó orvos, jó gyógyszer, a világot isten teremtette ilyennek, az orvosért is imádkoznak
sőt vallásos orvosokat is ismerek, egyáltalán nem sarlatánok, a tudományt egy lehetőségnek tekintik isten és a felebarátaik szolgálatára
magyar orvost is ismertem, aki vallásos, sose fogadott el hálapénzt, ateista kollégája meg tartotta a markát a haldoklók rokonai felé is

én nem vagyok vallásos, biztos vagyok benne, hogy nincs isten, túlvilági élet, de abban is biztos vagyok, hogy az ateisták többsége egyszerűen spekulál arról, hogy mit gondolhat egy vallásos
sokan sokfélét gondolnak ugyanabban a vallásban is
ahogy a te vallásos rokonod is valószínűleg ugyanilyen temetőfóbiás lenne akkor is, ha ateista lenne

abban egyetértek, hogy a vallások azért alakultak ki, mert még nem ismertük a világot eléggé és kellettek magyarázatok jelenségekre, kellett egy erkölcsi mérce, amit a felvilágosodás előtt nem lehetett mindenkihez eljuttatni vallás nélkül (a legtöbb kultúrában az erkölcs vallási alapú, volt pár görög filozófus, akik vallás nélküli erkölcsöt kreáltak, de azért nem ez a jellemző, holott szerintem is totál működik vallás nélkül is a társadalom, erkölcs, sőt...)

a kereszténységben az utolsó ítélet végleges, a vallásos dédnagyszüleim, nagyszüleim meg úgy éltek, hogy biztosak voltak benne, hogy isten maga mellé veszi őket, semmi halálfélelmük nem volt
a legnagyobb aggodalmuk az volt, hogy a gyerekeik, unokáik sorsa jóra forduljon

ateistáknál ezzel szemben a halál előtt a sok megbánást tapasztalom, hogy mi lett volna az élet értelme, hogyan kellett volna jobban csinálni, mi maradt ki, nem lehet így vége...

én is valószínűleg így fogok vergődni a halálos ágyamon, mert tudom, hogy nincs túlvilág és ennyike az élet
nem mondom, hogy a vallásosok a túlvilágra mennek, de hogy akiket én láttam meghalni, azok békességben mentek el, az tény

Az evolúció megfordítója... vissza a fára! (törölt 2014.07.08. 09:12:26

na de vissza a fekete prostikhoz :)
látom már senki nem vitatkozik velem a kérdésről, úgyhogy én nyertem, bibibi :)
tudom, hogy ez gyerekes és itt nincs nyertes, de esküszöm ez jobb, mint az "elsőzés"

Almandin 2014.07.08. 16:48:42

@Az evolúció megfordítója... vissza a fára!: Az, hogy elterelődött a téma, még nem jelenti azt, hogy nyertél. Attól, hogy van, amiben hasonló a véleményünk, még ugyanúgy az a véleményem a gyermekprostitúcióról, mint amit fentebb leírtam.

Az evolúció megfordítója... vissza a fára! (törölt 2014.07.08. 18:45:30

@Almandin: jóvanna, csak viccőtem :)
mármint azzal, hogy nyertem
a prostitúcióról nem is akarlak meggyőzni, a fiatalok prostitúciója úgyis utat tör magának, akár tetszik nekünk, akár nem
Afrikában van tucatnyi nagyobb probléma is szerintem, mondjuk a népirtás és a népirtáshoz kötődő szisztematikus nemi erőszakok
tényleg, ha Afrika vagy egyáltalán Kenya utolsó problémája lenne ez a prosti téma, akkor nagyon nyugodt lennék

anyjaneve 2014.07.25. 17:49:46

Hasonló cikket találtam itt:2014.01.20. – Hej, keserves asszonysors… | almameter

anyjaneve 2014.07.25. 17:52:39

Hasonló cikk a magyarokról, kicsit 100 éves, de szintén az első vérzés után ajánlja a nemiséget.Innen nézve brutális.

Krumpli Bogart 2014.09.13. 13:06:09

A nyugati demokrácia emlőjén nevelkedett liberális urak ide járnak gyerekeket farkalni.
Otthon ugyan nem lehet, mert büntetik a pedofíliát, de a "fejlett" gazdaságuk biztosítja az anyagi fedezetet a külföldön gyakorolt élvezetekhez.
:))))

Krumpli Bogart 2014.09.13. 13:14:40

@Az evolúció megfordítója... vissza a fára! (törölt:
A vallások hatnak a társadalmi erkölcsre és a nem vallásos emberek viselkedésére is.
Én sem vagyok vallásos (bár ateista sem vagyok), de azért pl. a 10 parancsolatot ismerem, szem előtt tartom és Jézus ismertebb példázatait is magamévá tettem.

Ezzel szemben a kommunizmus, az ateizmus melegágya semmit nem tett hozzá az erkölcsi értékrendszeremhez.
süti beállítások módosítása